ZbyszekZmysichKiszek Napisano 23 Maja 2014 Udostępnij Napisano 23 Maja 2014 mrova, jak ci wyszla tak niska cena w pln'ach ? ceny sa w bagsach 18-31. x 3 z hakiem. . . pohva. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrova Napisano 23 Maja 2014 Autor Udostępnij Napisano 23 Maja 2014 Panowie zwracam honor, mój błąd. Spojrzałem na inny model Co do samego wyboru, to pewnie zostanę przy jabłkach - najniższa cena jaką znalazłem: http://rowertour.com/schwalbe-big-apple-performance-28x2-15-opona-drutowa.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamikaze33 Napisano 23 Maja 2014 Udostępnij Napisano 23 Maja 2014 a takie coś? http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=4243299595&ref=last-visited Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrova Napisano 23 Maja 2014 Autor Udostępnij Napisano 23 Maja 2014 Chyba się nada Ta opona wizualnie będzie dużo mniejsza od Jabłek 2.15/2.35? Chciałbym zmienić opony na bardziej miejskie, ale nie chciałbym zrobić z 29era roweru trekkingowego, bo tego bym już sobie nie wybaczył Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mklos1 Napisano 23 Maja 2014 Udostępnij Napisano 23 Maja 2014 @@mrova, Mam Big Apple Plug w rozmiarze 2.0. Są rewelacyjne. Przede wszystkim można na nich jeździć na niskim ciśnieniu, przy którym większość drogowych opon to flak. Opory zaiste duże, ale jak założysz opony MTB, to będą jeszcze większe, a jak MTB nabijesz do dużego ciśnienia, to szybko zarżniesz bieżnik na środku. Jedyną wadą jest to, że trzeba uważać na mokrym i wtedy zbytnio nie szaleć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrova Napisano 23 Maja 2014 Autor Udostępnij Napisano 23 Maja 2014 (edytowane) @mrova, Mam Big Apple Plug w rozmiarze 2.0. Są rewelacyjne. Przede wszystkim można na nich jeździć na niskim ciśnieniu, przy którym większość drogowych opon to flak. Opory zaiste duże, ale jak założysz opony MTB, to będą jeszcze większe, a jak MTB nabijesz do dużego ciśnienia, to szybko zarżniesz bieżnik na środku. Jedyną wadą jest to, że trzeba uważać na mokrym i wtedy zbytnio nie szaleć. Dla mnie im większe tym lepsze. Przyzwyczaiłem się do "balonów" i obawiam się, że zwykłe opony miejskie w rozmiarze 2.0 będą za małe i po ich założeniu rower straci wygląd 29era a zyska wygląd roweru, któremu brakuje tylko koszyka z bagietką Edytowane 23 Maja 2014 przez mrova Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
remlik Napisano 5 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2014 Najlepsze rozwiązanie jakie miałem w mieście to Geax Barro Race kevlar 29x2.0,szybka,cicha i wytrzymała,nawet kamolce w górach wytrzymały pomimo nacięć ,RK od Contiego miałem i nie polecam dla mnie to jakaś porażka ,Maxxisa Cross Marka również odradzam muł nad muły Barro Race cicha ? Jak dla mnie jedyną zaletą tej opony jest waga. Nadaje sie tylko na suche warunki (czego boleśnie doświadczyłem). I jest głośniejsza od Geax Saguaro, stąd moje zdziwienie. Pozbyłem się kompletu przy okazji wymiany kół. 1. Czy założę na felgę, którą posiadam w tej chwili (czyli fabryczna, na którą w tej chwili założony Rapid Rob 2.25) opony o szerokości 1,75? Czy będą pasowały opony np. Continentala 28x1,75 lub inne, podobne? 2. Możecie wrzucić jakieś zdjęcia Waszych rowerów na oponach przeznaczonych na asfalt? Boję się trochę, że całość będzie wyglądała trochę śmiesznie - gruba rama, duże koła, małe oponki Nie wygląda to jakos dramatycznie źle Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi