Pinio46 Napisano 20 Maja 2014 Udostępnij Napisano 20 Maja 2014 Doberek Panie i Panowie głupie pytanie mam aczkolwiek dla mnie ważne. Którędy lecą jakie linki od przerzutek i hamulców w/w ramie ?? Składam właśnie rower małżonce i tak jak by brakowało mi jednego prowadzenia do linki od przerzutki przedniej. Dwa prowadzenia są na dolnej rurze pod suportem, jedno na rurce podsiodłowej i jeden komplet do hamulców do tyłu na rurze górnej. Pytanie ma odnosnie przerzutki przednie jak poprowadzić linkę jak jest tylko jedno "ucho" ?? EDYTA: Chyba czję już co nie tak przerzutkę przód mam deore od shimano topswing a musi byc chyba co jest prowadzenie linki od dołu tak ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
klon Napisano 20 Maja 2014 Udostępnij Napisano 20 Maja 2014 Chyba czję już co nie tak przerzutkę przód mam deore od shimano topswing a musi byc chyba co jest prowadzenie linki od dołu tak ?? Tak jest Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pinio46 Napisano 20 Maja 2014 Autor Udostępnij Napisano 20 Maja 2014 no i wszystko jasne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BikerLight Napisano 20 Maja 2014 Udostępnij Napisano 20 Maja 2014 Chyba czję już co nie tak przerzutkę przód mam deore od shimano topswing a musi byc chyba co jest prowadzenie linki od dołu tak ?? Niekoniecznie, przerzutki mogą być top swing i mieć prowadzenie liki od góry (top pull). I na odwrót down swing mogą mieć down pull czyli prowadzenie od dołu. Choć większość przerzutek przednich to w tej chwili dual pull, obsługują zarówno górny jak i dolny ciąg. Mam nadzieję że nie narobiłem za dużo zamieszania... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pinio46 Napisano 20 Maja 2014 Autor Udostępnij Napisano 20 Maja 2014 A jak poznać czy obsługuje oba prowadzenia ? Pytanie jeszcze jedno czy pod suport do prowadzenia linek potrzebny jest jakiś ślizg rozumiem tak ? Wysłane Tapatalkiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BikerLight Napisano 20 Maja 2014 Udostępnij Napisano 20 Maja 2014 Najprościej będzie jak podasz dokładną nazwę przerzutki. Co do prowadzenia linek pod mufą to przyda się coś takiego: http://allegro.pl/listing/listing.php?order=d&string=%C5%9Blizg+do+linki+przerzutki&sourceid=Mozilla-search Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pinio46 Napisano 20 Maja 2014 Autor Udostępnij Napisano 20 Maja 2014 Nazwy nie pamiętam Zdjęcie proszę Wysłane Tapatalkiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BikerLight Napisano 20 Maja 2014 Udostępnij Napisano 20 Maja 2014 Nazwa powinna być wytłoczona na zewnętrznej części wodzika (tej od strony ramy) ale mnie to wygląda na Deore FD-M531 (niech będzie że na 90%) a w takim razie jest to przerzutka dual pull - możesz ciągnąc zarówno od góry jak i od dołu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pinio46 Napisano 20 Maja 2014 Autor Udostępnij Napisano 20 Maja 2014 Faktycznie 531 To linkę trzeba od dołu przez to niby ucho i pod śrubkę tak Wysłane Tapatalkiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BikerLight Napisano 20 Maja 2014 Udostępnij Napisano 20 Maja 2014 Si Na szybciora znalazłem schemacik poglądowy, wiadomo obrazek wart więcej niż tysiąc słów http://fernandoj.wordpress.com/2013/05/16/best-shimano-innovations-22/ Trzeci od góry, akurat ta przerzutka nie ma porządnego technodocka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pinio46 Napisano 20 Maja 2014 Autor Udostępnij Napisano 20 Maja 2014 Mucios gracias dobrzy ludzie parę dudków zostanie w kieszeni Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.