Skocz do zawartości

[Maraton Północ] Kociewie Szlakiem 21-06

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

Regionalnie pewnie z jakimś festynem.

Rodzinny chyba za free

http://www.gkstg.pl/kociewie-szlakiem

W zeszłym roku mini 25, mega 50

W tym roku niby 35 i 70

Mam blisko, podjadę na rozjazd niedługo. Z tego co wiem tylko jedna czy dwie większe górki, grunt twardy, może jakieś piaski.

Napisano

Polecam :)

To jakby mój domowy maraton więc na pewno będę.

Trasa jest już oznaczona wiec można trenować.

W tym roku pętla będzie wydłużona o 10km wokół jeziora żygowiekiego dzięki czemu zyskała trochę podjazdów. Jest też kilka fajnych singli przy jeziorach i w lasach.

Na razie jest sucho wiec jest trochę piachu. Jak spadnie deszcz, będzie sporo błota :)

Napisano

Oznaczona? Są już strzałki na trasie?

Ja pracuje dokładnie obok lasu gdzie to ma się odbywać także w przyszłym tyg wpadam na trening :)

Napisano

Objechałem dzisiaj trasę. Jest trudniej niż było rok temu. W kilku miejscach leżą świeżo pościnane drzewa i trzeba było prowadzić rower. Mam nadzieję że szybko to uprzątną. Gdzieniegdzie brakuje wg mnie strzałek bo udało mi się źle pojechać. Na szczęście miałem odpalonego GPS z trasą wyznaczoną wg mapy. GPX'a można znaleźć na stronie http://www.gpsies.com/map.do?fileId=fcpoolbkbkhexsem&referrer=trackList

Napisano

Objechałem, faktycznie strzałki są, miejscami ich brakuje. Wycinka jeszcze szaleje i zostawia na drogach syf.

No cóż trasa malownicza, szybka, bez górek, są tylko pagórki i dwa techniczne zjazdy. Reszta to ogień i przetapianie łydy na największym blacie :)

Piasku malutko, błotka też malutko... trochę korzeni i szyszek. Jak spadnie deszcze to będzie ciekawie :D

Ogólnie Warto przyjechać bo z tego co wiem to otoczka jest na wypasie :) niezła wyżera była rok temu.

Napisano

Z tego co czytałem na forum grupy kolarskiej GKSTG to dzisiaj chłopaki jechali przyklejać strzałki na brakującej części i strzałki które jakiś kretyn pozrywał.

A co do wyżerki to będzie chyba podobnie - grill i zupka regeneracyjna dla uczestników plus swojskie jedzenie i nalewki od koła gospodyń wiejskich za symboliczne kwoty :P

Ogólnie myślę że będzie fajnie jak nie spadnie deszcz...

Napisano

jakbys mial porownac ta trase do Jaromierza, lzej?

Tak, Mega to 2 pętle Mini.

Szkoda, bo nie lubie sie powtarzac a 35km ciut malo, no nic mam zgryz ;)

Napisano

Dziś byliśmy i zrobiliśmy 70km, org podoklejał strzałki, tylko jednej brakowało albo nie zauważyliśmy. Zresztą to już nie ma znaczenia bo trasę mam w pamięci :)

http://www.sports-tracker.com/#/workout/mant3z/5jeg4qhkjemahe6n

Jak się jechało 70km? Całkiem spoko, drugie koło już trochę zmęczyło ale jak na moje warunki to te 70km ma wystarczającą ilość wzniesień.

Problemem będzie na pewno zaminowanie singli przez klub jeździecki, masakra!!!!!!!!! Najgorzej jest nad brzegiem rzeki jak się wraca z północy do mostku.

W niektórych miejscach spora ilość gałązek po wycince, mój rower o mało nie stracił przerzutki. Kolega mi krzyknął że mam nie kręcić i to mnie uratowało. Koledze przytrafiła się podobna rzecz ale łańcuch jakimś cudem wydostał się z wózka i nic się nie stało! :teehee:

Kolejnym problemem na przymusowych postojach serwisowych była zatrważająca ilość wygłodniałych much wszelakiej maści jak i komarów. To była jakaś masakra! Normalnie pożerały nas żywcem. Kleszcze też przywieźliśmy do domu, każdy wziął po jednym :(

Jak ktoś lubi z chęcią machać wielkie góry to niech lepiej weźmie 70kę bo na 35 to się nie spoci. :sweat:

Do zobaczenia przy stoisku z nalewkami! :w00t:

Napisano

Hej, chciałem się elektronicznie zapisać na maraton ale po kliknięciu linku widzę informację "Zapisy na tą imprezę zostały wstrzymane!"

Ktoś wie o co chodzi?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...