turysta Napisano 21 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2006 Witam bikerów! Mam mały problemik z moim tylnim kole w rowerku. Cały problem polega na tym, iż szprychy się same odkręcają. Nie mam pojęcia dlaczego. Mniej wiecej po każdym przejechanym 150 km mam odkrecone szprychy na maxa. Nie mówie tu o 32 szprychach (tyle ile mam w kole), lecz o okolo 8 szprychach. Co mam zrobić? Poradźcie mi coś. Tak dłużej być nie moze. Pozdrawiam, turysta Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
verb Napisano 21 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2006 są specjalne kleje do nypli w sklepie rowerowym na pewno znajdziesz na forum dużo osób poleca klej do gwintów loktite czy jakoś tak.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mentos Napisano 22 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2006 Po klejeniu mogą być problemy z centrowaniem. Trzeba po prostu "podciągnąć" całe koło. Naprężona szprycha się nie odkręci bo działa na gwint jak podkładka sprężynująca. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.