kosa00 Napisano 19 Maja 2014 Napisano 19 Maja 2014 Witam, Jestem nowy na forum jak również w temacie rowerów, mam zapewne proste jak dla was pytanie Czy koła mają inne mocowania na wolnobieg, a inne na kasetę?
Mod Team michuuu Napisano 19 Maja 2014 Mod Team Napisano 19 Maja 2014 Mocowanie do piasty jest całkowicie inne. Te elementy są niezamienne bez zmiany piasty.
asked Napisano 19 Maja 2014 Napisano 19 Maja 2014 Zdecydowanie tak a wynika to z ich budowy. O ile kaseta to tylko zestaw koronek to wolnobieg to koronki z mechanizmem zapadek. Kasety charakteryzują sie większa sztywnoscia i są technologicznie nowszym rozwiązaniem. Np nie znajdziesz wolnobiegu z 11 przelozeniami. Sent from my iPhone using Tapatalk
kosa00 Napisano 19 Maja 2014 Autor Napisano 19 Maja 2014 Dzięki za szybką odpowiedź już rozumiem. Zamierzam złożyć sobie rowerek na wakacje, aczkolwiek cały czas się zastawiam czy złożenie wyjdzie lepiej czy kupno całego ze sklepu. Budżet tak do 1800zł. Jeżeli chodzi o złożone to wydaję mi się że unibike crossfire ma fajny sprzet. Wracając do składania roweru to ramę mogę kupić za ok. 450zł (rama kross evado) nowa oczywiście. Może coś doradzicie? Przy składaniu oczywiście biorę pod uwagę nowy jak i używany sprzęt.
Fenthin Napisano 19 Maja 2014 Napisano 19 Maja 2014 Przy takim budżecie składanie ma sens wyłącznie wtedy, gdy masz wiedzę i sporo czasu na szukanie okazji. Zakładając, że chcesz rower na wakacje został Ci jakiś miesiąc-półtora. To trochę mało. Możesz za to przemyśleć zakup całego używanego roweru.
asked Napisano 19 Maja 2014 Napisano 19 Maja 2014 Składanie roweru w sezonie nie moze byc tanie. Firmy takie jak kross trek czy inne maja preferencyjne ceny na zakup osprzętu ponieważ kupują go hurtowo. Lepiej finansowo wyjdzie kupienie całego roweru. Niewątpliwym plusem składania jest to, ze złożysz sobie rower dokładnie taki jaki będziesz chciał. Lepszym wyjściem jest kupienie gotowca na dobrej ramie (tzw dobra baza) i co sezon zimowy dokupowanie osprzętu jaki chcesz. Sent from my iPhone using Tapatalk
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.