zerolik Napisano 21 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2006 mianowicie szukam opon do jazdy głównie po asfalcie 75%(miasto i okolice) 25% teren( troszke piasku żwirek ścieżki lasek itp). zależy mi żeby opona była cieńka i mieściła się na obręczy - http://www.velo.com.pl/rowery2006/mtb/mtbw...ny=IMPULSE%20sx -pod tym linkiem znajdziecie opis roweru w którym chce wymienić opony te są fatalne tak czy owak zależy mi na małych oporach toczenia podczas jazdy po asfalcie i radzącej sobie z drobnym terenem tak jak opisałem oczywiście nie wydam na nia tyle co profesjonalista na swoje opony ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konio Napisano 21 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2006 swojego czasu sebekfireman polecił mi opony Panaracer Mach SK i SS ok. 60 zł sztuka. Spełniają całkowicie twoje wymagania. Tu masz tes: http://www.ii.uj.edu.pl/~zbooy/polish/sliktest.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spider2000 Napisano 21 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2006 Dołączę się do tematu. Ja potrezbuje czegoś bardziej w stylu 70% teren 30% asfalt (niestety do terenu trzeba dojechać). Generalnie byłem zdecydowany na semi-slicki Continentala ale one podobno w piachu sobie nie radzą... a jednak często jeżdżę w miejscach gdzie piasku dostatek. Do tej pory jeździłem na Mythosach XC I. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
redander Napisano 21 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2006 to ja tyż skorzystam z okazji, zeby nie zakładać tematu których tu od groma, i zapytam: waham sie pomiędzy 3 modelamii opon, Ritchey Z-Max millenium comp, Maxxis ignitor 1,9, i IRC serac XC 2.1 ważne dla mnie jest to zeby sie za szybko nie skończyły i spisały się w maratonach ;D do tej pory jeździłem na conti explorer z drutem które spisywały się rewelacyjnie, ale potrzebuje odmiany ;P pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zerolik Napisano 22 Czerwca 2006 Autor Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2006 Ja raczej zastanawiałem się nad czymś w rozmiarach 1.50 co o tym myślicie - tzn rozmiar do moich wymagań czy nie jest to za wąska oponka na teren. Ewentualnie co o takim rozmiarze polecilibyście Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spider2000 Napisano 22 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2006 W terenie z taka opona o ile będziesz jeździł po bardzo równym i ubitym gruncie nie powinno być problemów. W piasku będziesz się zakopywał ponadto raczej kiepska przyczepnośc na zakrętach w terenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konio Napisano 22 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2006 moze i sobie poradzi jakoś na lekkim terenie ale i tak komford jazdy w nim będzie negatywny. Na twoim miejscu zdecydował bym sie na coś szerszego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.