Skocz do zawartości

[opona] 26" przod i tył fachowa porada

zerolik

Rekomendowane odpowiedzi

mianowicie szukam opon do jazdy głównie po asfalcie 75%(miasto i okolice) 25% teren( troszke piasku żwirek ścieżki lasek itp).

zależy mi żeby opona była cieńka i mieściła się na obręczy - http://www.velo.com.pl/rowery2006/mtb/mtbw...ny=IMPULSE%20sx -pod tym linkiem znajdziecie opis roweru w którym chce wymienić opony te są fatalne

tak czy owak zależy mi na małych oporach toczenia podczas jazdy po asfalcie i radzącej sobie z drobnym terenem tak jak opisałem

oczywiście nie wydam na nia tyle co profesjonalista na swoje opony ;) ;)

Dołączę się do tematu. Ja potrezbuje czegoś bardziej w stylu 70% teren 30% asfalt (niestety do terenu trzeba dojechać). Generalnie byłem zdecydowany na semi-slicki Continentala ale one podobno w piachu sobie nie radzą... a jednak często jeżdżę w miejscach gdzie piasku dostatek. Do tej pory jeździłem na Mythosach XC I.

to ja tyż skorzystam z okazji, zeby nie zakładać tematu których tu od groma, i zapytam:

waham sie pomiędzy 3 modelamii opon, Ritchey Z-Max millenium comp, Maxxis ignitor 1,9, i IRC serac XC 2.1 ważne dla mnie jest to zeby sie za szybko nie skończyły i spisały się w maratonach ;D

do tej pory jeździłem na conti explorer z drutem które spisywały się rewelacyjnie, ale potrzebuje odmiany ;P

pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...