Skocz do zawartości
  • 0

Kross Level R2 czy Kellys MADMAN 05

Gość Krzysiek

Pytanie

Gość Krzysiek
Napisano

Witam.

Z racji że rozglądam się za rowerem do kwoty ok 2tyś. zł znalazłem 2 propozycje i chciałbym żeby ktoś kto się zna powiedział mi co lepiej wybrać i dlaczego.

Pierwszy wybór to Kross Level R2 jego cena to 1999zł

Drugi wybór to Kellys MADMAN 05 jego cena to 2099zł

Obydwa to MTB 27.5"

Który lepszy i dlaczego, pytam gdyż mi specyfikacja na stronach średnio cokolwiek mówi.

2 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Część,

Oba są niestety takie sobie. Większość firm za 27,5 każe sobie bardzo mocno dopłacać. I nie chodzi tu o to, że polecamy nie wiadomo jakie dobre rowery, a tobie wystarczy coś skromnego. To są naprawdę raczej słabe rowery z częściami w większości nie przeznaczonymi do jazdy terenowej.

Jeśli jesteś zdecydowany na 27,5, to radziłbym dołożyć trochę do:

http://www.unibike.pl/evolution.html

Niewiele droższy, a już bez kompromisów - w porównaniu do tych twoich ma:

- Amortyzator dwie klasy lepszy, w porządnej technologii olejowej

- 3x9 zamiast 3x8 biegów

- 2 klasy lepsza korba

- 2 klasy lepsza przednia przerzutka

- o klasę lepsze hamulce

- o klasę lepsze manetki

- lepsza kaseta i łańcuch

- bardziej markowe koła

Co do porównania twoich propozycji do siebie, to są dość zbliżone:

Kellys ma dwie klasy lepszą przerzutkę tylną

R2 ma o klasę lepsze manetki

Do tego widzę, że Kross bardzo liberalnie podchodzi do części i w R2 korba nie jest z serii MTB, tylko tej do rowerów miejskich :)

Gość Krzysiek
Napisano

Dzięki wielkie za poradę. Ogólnie to rozglądam się za rowerem MTB z racji tego że chciałbym solidny rower niekoniecznie do zjazdów górskich gdyż wyglądają one na bardziej solidne niż te miejskie a przy mojej wadze wydaje mi się że ten byłby lepszy dlatego też podałem te 2 modele i to marek które znam i wydają mi się jakościowo lepsze. Budżet też mam wąsko okrojony dlatego szukam coś do ok. 2 tyś a nie więcej wiadomo że przy zakupie ewentualnie można ponegocjować cenę.

Ogólnie rzecz biorąc to odpowiedź godna pochwały bo rzadko się zdarza żeby ktoś tak szczegółowo odpowiadał. Za co wielki szacunek! Dzięki!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...