Liberoslg Napisano 19 Maja 2014 Udostępnij Napisano 19 Maja 2014 Witam jak w temacie mam problem z demontażem mojego amortyzatora. Widz że to czarne coś go trzyma mam to zdemontować czy już mogę walić młotkiem:-) http://zapodaj.net/fa09ee78b8614.jpg.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Franiuu Napisano 19 Maja 2014 Udostępnij Napisano 19 Maja 2014 Musisz zdjąć z rury te podkładki. Jak je zdejmiesz, to zobaczysz zapewne bieżnię łożyska, taką klinową podkładkę, która trzyma w miejsc bieżnię oraz wianek z kulkami. Dopiero, jak to wszystko zdemontujesz będziesz mógł łatwo i bez użycia dużej siły zdjąć amortyzator. Czasem się zdarza, że trzeba lekko puknąć rurę od góry, żeby wyszła w dół. PS. Popraw nazwę tematu, bo poleci w kosz. Pozdrawiam, Franek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jasinski21444 Napisano 19 Maja 2014 Udostępnij Napisano 19 Maja 2014 To podkładki . Uderz w rurę sterową od góry kilka razy . Powinno wyjść . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 19 Maja 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 19 Maja 2014 Na pewno klin mocno trzyma, trzeba zdjąć podkładki i zruszyć klina to wszystko ładnie zejdzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Liberoslg Napisano 19 Maja 2014 Autor Udostępnij Napisano 19 Maja 2014 Dzięki za odp:-) trochę ciężko było zdjąć te podkładki ale jak to poszło to widelec sam wyszedł Pozdro. A teraz troszke z innej beczki:) co zrobić z amortyzatorem który prawie wogóle nie chce się "uginać" ciśne na maxa a on może z 3-4 cm sie chowa nie więcej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Franiuu Napisano 19 Maja 2014 Udostępnij Napisano 19 Maja 2014 A co to za amortyzator? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Liberoslg Napisano 19 Maja 2014 Autor Udostępnij Napisano 19 Maja 2014 SR Suntour XCR-RL niestety ale niedługo zmiana na inny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.