zomg Napisano 19 Maja 2014 Napisano 19 Maja 2014 Myślę, że ten temat już nie poleci do śmietnika z powodu 2b Szukam plecaka do transportu bukłaka + drobnego zaopatrzenia. Często widzę info na temat Deutera, ale nie trafiłem nigdzie na konkretne odniesienie w stosunku do Camelbaka. Chyba, że ktoś ma ciekawszą propozycję.
Radekpe Napisano 19 Maja 2014 Napisano 19 Maja 2014 Do kupna Deutera przekonał mnie ten promujący filmik, mam nadzieję że i Tobie pomorze w wyborze. https://www.youtube.com/watch?v=TJvU66pe5ug
Poochaty Napisano 20 Maja 2014 Napisano 20 Maja 2014 Camelbaka mam od pół roku i polowałem na niego drugie pól roku, po prostu ze względu na zaporową cenę, ale teraz mogę powiedzieć, że jest wart każdych pieniędzy. Sam system nawadniania camela nie wymaga komentarza, bo wiadomo że jest perfect. Plecak jako taki jest po prostu super, ma całą masę detali, które ułatwiają życie i poprawiają nośność i wygodę. W zeszłym roku był testowany w dwóch chyba czasopismach i w obu wygrał te testy. Ma bardzo dobry system nośny (jeśli mówimy o modelu nv, bo poprzedni mule miał taki średni). Wszystkie kieszenie są przemyślane, pokrowiec na plecak, mocowanie na kask. Generalnie wszystko, czego oczekujesz od plecaka. Jedyny ból to to, że jak chcesz np. na jesień wybrać się na cały dzień na wycieczkę, gdzie np. trzeba awaryjnie wziąć ciuchy przeciwdeszczowe i coś cieplejszego, to robi się trochę mały.
Peterp079 Napisano 21 Maja 2014 Napisano 21 Maja 2014 Z tych dwóch to Mule NV. Rwelacyjny jest. Używam już 3 rok i pomimo chorej ceny to plecak wręcz idealny. Pisałem nawet gdzieś recencję w odowiednim dziale. Musisz poszukać. Plecaczek sam w sobie - aż chce się go zakładać na grzbiet i jechać.
gkamyk Napisano 24 Maja 2014 Napisano 24 Maja 2014 Też mam 3 sezon Mule NV i polecam ! Jest rewelacyjny. Wysyłane z mojego GT-I9082 za pomocą Tapatalk 2
kuku83 Napisano 24 Maja 2014 Napisano 24 Maja 2014 Cześć Obserwuję ten temat, i dzięki Wam wiem że Camelbak Mule NV jest bardzo dobrym wyborem, jeśli głównym kryterium wyboru jest podróżowanie z nim podczas wypraw rowerowych, ale czy mieliście okazję podróżować z nim pieszo ??? Jeśli tak, to czy sprawdza się tak samo znakomicie jak podczas jazdy na rowerze ??? Oczywiście mówię o modelu z 2014r.
dymcio111 Napisano 25 Maja 2014 Napisano 25 Maja 2014 Ja mam Deuter Compact EXP air i również polecam, tylko do niego trzeba dokupić bukłak osobno i o ile chcesz to kieszeń termiczną do bukłaka. Ale teraz jest na niego super cena więc wyjdzie podobnie co Camel http://sherpa.pl/plecak-compact-air-exp-10 Mam jeszcze Deuter Race EXP air ale ten dla mnie ma za mało kieszeni na drobne rzeczy np zestaw awaryjny itp. Compact ma dużo lepsze większe kieszenie i więcej Wysłane z Tapatalk za pomocą Samsung Galaxy Note 2
Lumperator Napisano 26 Maja 2014 Napisano 26 Maja 2014 Mule to bardzo rowerowy plecak. Jakość wykonania na najwyższym poziomie. O bukłaku nawet nie wspominam. Spośród tych dwóch zdecydowanie Camelbak.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.