Skocz do zawartości

[~2500] MTB 29er - Kross, Cube, Kellys, Northec

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Ja cuba attentiiona 29' już zamówiłem w niemieckim sklepie. Po dzisiejszym kursie euro wniesie mnie 2750 PLN W sumie śmieszne jest to, że te bike'i są tańsze dla Niemca...

Napisano

Nie wiem, ale mam to w d*** po zarejestrowaniu się na stronie rowery są jeszcze tańsze zamawiam dzisiaj lub jutro !!

Ok już wyjaśniam. Jako że mam firmę nie płacę VAT-u i dlatego cena była niższa.

Kupiłem Cube Attention 29 z 2013 w cenie 2450zł nie płacąc VAT-u z Bike-Discount.de

Temat rozwiązany.

Dziękuje wszystkim za pomoc.

• 2 tygodnie później...
Napisano

Jeśli Cube to bezpośrednio z Niemiec z jakas promocją :

http://www.bike-discount.de/en/buy/attention-29-black-n-grey-10807/wg_id-117

tutaj masz -20% ceny w środku sezonu jakby nie patrzeć ;)

Wracam do tematu.Trochę mi się namieszalo i mam dylematy.Po zamówieniu Cube znalazłem canyona gg 5.9.Niestety dziś dowiedziałem się, że muszę poczekać jeszcze miesiąc na rower. Nie wiem już co robić, czekać, brać tego cuba? Z uwagi na delikatny wzrost budżetu oczy zwróciłem na rometa ramblera 3.0. Widzi mi się canyon wizualnie i sprzętowo, tylko ten czas...Doradzi ktoś co wybrać?

Napisano

Hej,

Podsumowując zamówienie z Niemiec.

Rowerek zamówiłem 27.03.2014 z bike-discount płatność kartą kredytową (debetowych w ogóle nie obsługują) kurier DHL.

Paczka dojechała 06.06.2014 w tragicznym stanie. Pudł o było rozwalone, nity zamykające pudło były uszkodzone, dół pudła był pęknięty (zdjęcia mogę na maila wysłać jak ktoś chętny) spokojnie można było rękę do pudła włożyć i coś wyjąć. Pudło było zabezpieczeone tylko jedną taśmą szarą na środku (widocznie w transporcie wszystko puściło i ktoś się zlitował nad moim maleństwem).
Jak to zobaczyłem byłem przerażony. Nie spisałem protokołu z kurierem. Rower odbierał mój ojciec, mniejsza z tym. Zaryzykowałem i otworzyłem pudło.

Ujrzałem pięknie zapakowany i obłożony folią bąbelkową rozłożony rower. Nic nie było uszkodzone, wszystkie części były na miejscu + małe pudełeczko z siodłem, sztycą i dokumentami. Dostałem ramę z Attention SL 29 z 2014 rocznika. Do tego dostałem tylną przerzutkę Deore XT więc miła niespodzianka :)

Do złożenia było przednie koło, sztyca z siodłem, pedały i tyle. Wszystko ładnie nasmarowane i naregulowane. Jak najbardziej polecam, chociaż z tym pudłem nie lada strachu mi narobili.

Napisano

Rozumiem,że zamowiles rower w maju?:)To fajną niespodziankę Niemcy ci zrobili.Może też się zdecyduje jednak.

Ops sorry miałem na myśli maj oczywiście :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...