fkfk Napisano 18 Maja 2014 Napisano 18 Maja 2014 Sprawa ma się następująco. Wstępnie zarezerwowałam ten rowerek, technicznie najlepszy z Julietek, ale nie o to chodzi. Rozchodzi się o ramę i koła. Rama 18 cali, koła 28 cali. Mam 160 cm wzrostu i zastanawiam się czy nie będzie za duży. Po rower muszę jechać 200 km, bo chciałabym przymierzyć na żywo, jednak trochę bez sensu jechać tyle kilometrów i wrócić z niczym. Próbowałam gdzieś w warszawie zokalizować taki rower, ale nigdzie nie mają. Mierzyłam 18 cali męski crosowy, na kołach 28 i był za duży. Stałam nogami z 2 stron ramy na palcach. Tylko teraz pytanie- po pierwsze crosowy jest inny niż MTB, po 2 męski jest inny niż damski, po 3 Juliet ma chyba bardziej kobiecą ramę. Czy jeśli zmierzę jakiś rower górski damski o takich paramtrach to i tak będę miała odniesienie czy Merida Juliet jest całkiem inna? Czy 26 calowe koła bardzo się różnią od 28 calowych jeśli chodzi o wielkość roweru? Uważacie, że będzie za duży ? Proszę o pomoc
zgodny Napisano 18 Maja 2014 Napisano 18 Maja 2014 A możesz dać zdjecie tego roweru ? bo moja narzeczona ma meride juliet 40-MD ale mtb przeszukałem google nie znalazłem crossowej julity
fkfk Napisano 18 Maja 2014 Autor Napisano 18 Maja 2014 ale to nie jest crossowa. Napisałąm, że mierzyłam jakiś crossowy rower. A mogę wiedzieć ile wzrostu i jaką ramę ma narzeczona?
zgodny Napisano 18 Maja 2014 Napisano 18 Maja 2014 168 cm rama 18 cali kola 26 cali. a różnica miedzy MTB a Cross jest duża jak zwrotność i prędkość no i rodzaj kół
zgodny Napisano 18 Maja 2014 Napisano 18 Maja 2014 normalnie powinnaś mieć 17 cali, według http://www.forumrowerowe.org/topic/90215-rama-jak-dobrac-rozmiar-ramy/, ale 18 też będzie dobry tak mi się wydaje
fkfk Napisano 18 Maja 2014 Autor Napisano 18 Maja 2014 a koła mają tu znaczenie? jeśli to są koła 28 tzn że rower będzie większy i to też zwiększa rozmiar ramy jakby?
TolaLuka Napisano 18 Maja 2014 Napisano 18 Maja 2014 Może istnieje możliwość skontaktowania się ze sprzedającym i zmierzenie odległości między pedałem w dolnym położeniu i siodłem w linii prostej? To mogło by pomóc a taka prośba skierowana do sprzedającego nie była by zawracaniem gitary... tak mi się wydaje.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.