99tomcat Napisano 18 Maja 2014 Udostępnij Napisano 18 Maja 2014 WitamMimo wielu kombinacji trzeba spojrzeć prawdzie w oczy 18" rama cube aim jest dla mnie za krótka (górna rura ma niewiele ponad 500mm długości).Planowałem popolować na używaną dłuuższą ramę 26" ale wobec rewolucji 27,5 i 29" rowerów nie wiemc zyjet sens sie w to ładować.Teraz pytanie czy przełożenie wszytkiego z 26" na rame 27,5" nie popsuje mi geometrii?Docelowo koła dobrał bym 27,5" ale nie ukrywam wolał bym na razie zmienić sama ramę. Czy taka zabawa ma sens ? Konwersje z 26 na 27,5" są na forum, ale 26" koła w ramie pod wiekszą kiszkę ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 18 Maja 2014 Udostępnij Napisano 18 Maja 2014 Z powodu krótszego amora trochę wyostrzy się kąt sterówki oraz obniży suport, ale to chyba i tak "mniejsze zło" niż za krótka rama. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
99tomcat Napisano 18 Maja 2014 Autor Udostępnij Napisano 18 Maja 2014 mam manitou drake - to raczej dość wysokie amortyzatory, do tego oczywiście przestawił bym gon a skok 100mm.W przyszłości koło 27,5 nawet z oponą 2.2 powinno z tego co widziałem wejść bez problemu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.