Skocz do zawartości

[amortyzator-przód] trekking 28" do 100zł

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

zakupiłem na allegro rower mc kenzie travel 200, jednak sprzedawca "zapomniał" napisać, że rower stał kilka lat pod gołym niebem i wszystkie metalowe elementy są zardzewiałe i nasmarował go jakaś wodą z szamba... W każdym razie mam nadzieję, że odzyskam cześć pieniędzy po zakończeniu sporu na allegro, jednak póki co muszę zacząć odbudowę roweru od wymiany amortyzatora, który ma duży luz. Przy hamowaniu koło przednie wchodzi pod ramę, aż boję się, że w końcu się ułamie.

i tak: po rozkręcaniu wszystkiego czego się dało, przy mostku natrafiłem na problem z wyjęciem go ze sztycy amora. Czy mogę śmiało zastosować tu młotek+coś do wybicia?

Parametry obecnego:

SUSPENSION high precision

długość rurki: 17cm (rozumiem, że mogę zakupić np 18cm i ją ściąć, zaś 15cm już nie?)

mocowanie na v-brakei

skok nie jest dla mnie bardzo istotny, to mój drugi rower, który będzie rzadko używany

stan: raczej nowy, boję się kupić kolejny złom z luzem

Z tego co szukałem, jest tylko jeden odpowiadający mi:
http://allegro.pl/widelec-28-zoom-1-srebrny-sm060-i4246459764.html

(chociaż parametry w stosunku do ceny są wg mnie słabe)

bardziej chciałbym takie coś z mocowaniem na hamulec:

http://allegro.pl/listing/listing.php?order=m&string=POD+B%C4%98BNOWY+28%27%27+SUNTOUR+CR-8R+AL+1+1%2F8+Z+GWINTEM+&search_scope=category-16695&bmatch=seng-v6-p-spt-0423

Podsumowując: na co jeszcze mogę zwrócić uwagę przy montażu/demontażu i zakupie amora?

Tak to wygląda po rozmontowaniu i przed:

post-174356-0-05401800-1400347359_thumb.jpg

post-174356-0-06650400-1400347360_thumb.jpg

• 2 tygodnie później...

w pierwszym lepszym sklepie zakupiłem identyczny amortyzator za 48zł. Wstawienie było cięższe niż myślałem - sztyca od starego była ogromnie skorodowana. Ostatecznie czterech chłopa, gumówka i brzeszczot oraz moje 20zł i całość zakończona sukcesem ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...