bazyliszekm Napisano 17 Maja 2014 Napisano 17 Maja 2014 Witam! Planuję zmianę opon w rowerze niestety nie mam bladego pojęcia jakie opony kupić. Obecne opony mają rozmiar 26x2.1, najbardziej zależy mi na wymianie opony z tyłu bo jest już wytarta. Przeważnie jeżdżę po asfalcie(75%) chodź czasami wyjadę na piach i do lasu. Na jedną oponę chciałbym maksymalnie przeznaczyć do 70zł. Proszę o pomoc w wyborze opony
wiewioor Napisano 18 Maja 2014 Napisano 18 Maja 2014 Zmieniałem w swoim hexie opony na Mezcal 2.1, fajne, szybkie opony. Tylko rozmiar trochę zawyżony.
zenolop Napisano 18 Maja 2014 Napisano 18 Maja 2014 Po sezonie przejeżdżonym na oryginalnych oponach Krossa, postanowiłem zmienić je na coś sensowniejszego. Wybór padł na Schwalbe Hurricane 26x2.0 i różnica jest niesamowita. Na asfalcie absolutna cisza i wrażenie, że rower sam jedzie, natomiast na leśnych duktach nie ma tragedii (o ile nie trafi się na suchy piach, bo na mokrym nie ma problemu). Reasumując, jestem bardzo zadowolony z tych opon i wiem, że był to dobry wybór (można je znaleźć na alledrogo za ok. 60zł). Przykład z dzisiaj... Przejechałem 30km (z czego 10km po lesie) i opona tylko raz "uciekła". Osobiście rozglądałbym się za: Continental Race King, Schwalbe Smart Sam i Schwalbe Hurricane.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.