Skocz do zawartości

[zabezpieczenie] pokrowiec na rower (wiosna - lato - jesien]

stefan609

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

Przez długi okres trzymałem całą flotę rowerową na balkonie (poza okresem zimowym). 

Niestety doszedłem do tego na własnym przekładzie że bardzo to niszczy rowery - korozja itd. 

Wszystko już naprawione, ale nie chce powtórzyć tego błędu, a muszę rowery trzymać na balkonie. 

Zastanawiałem się nad kupnem pokrowców rowerowych, ale wpierw zapytam was na temat waszego doświadczenia. Czy one potrafią dobrze ochronić przed wilgocią, słońcem czyli korozją. 

Kolejna rzecz to zauważyłem na allegro ze są pokrowce za 5, 30, 100 zł. Ciekawy jestem czym one się różnią i czy faktycznie te droższe są lepsze.

Rowery używane prawie codziennie, wiec powinno się łatwo zakładać i składać.

P.S: Będę wdzięczny za każdą rekomendacje. 

pozdrawiam

Napisano

Ja mam coś takiego: http://allegro.pl/pokrowiec-na-rower-skuter-motocykl-hit-grg-i4215808493.html

Wg mnie nie jest najlepszy jako pokrowiec, bo jest dosyć sztywny, chociaż oczywiście spełni tę funkcję jeśli komuś to nie przeszkadza. Ja go kupiłem w celu zakadania go od dołu, tak aby trzymać rower w pokoju, a cały syf spływał do pokrowca - do tego jest idealny, ze względu na trwałość materiału.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...