Skocz do zawartości

[Kupno]Kółko przerzutki wyleciało...

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam wczoraj około godziny 20 jeździłem sobie rowerem po drodze do orliku jest droga zrobiona z czegoś takiego:
Zjeżdżając nieźle trzęsło więc postanowiłem przyhamować i zmienić bieg nagle poczułem mocniejszy wstrząs zatrzymałem się i zauważyłem że aparat jest zwinięty a po drodze leży zębatka . Pytanie brzy jest konieczność wymiany całego aparatu czy wystarczy jakaś śruba? zdjęcia polbruku i zębatki

post-171759-0-71714500-1400328879_thumb.jpg

post-171759-0-83299500-1400328884_thumb.jpg

Napisano

To kółko przykręca się specjalną śrubą do wózka przerzutki. Chyba brakuje też metalowej tulejki. Uderz do jakiegoś serwisu to powinni Ci dosztukować to co brakuje.

Napisano

Tak..Serwisy w moim mieście to katastrofa byłem 3 dni temu i mi wymienili na ten co mi się właśnie rozwalił..

Ile to będzie kosztować

Napisano

no nie mam pewności :) ale niech stracęte 10 zł :)

Tylko za transport wydam z 25 zł ;/ 

pojadę do serwisu może mają coś takiego , ciężko to zamontować?

Napisano

To kółko przykręca się specjalną śrubą do wózka przerzutki. Chyba brakuje też metalowej tulejki. Uderz do jakiegoś serwisu to powinni Ci dosztukować to co brakuje.

Jeśli to faktycznie brakuje takiej tulejki i śrubki jak napisał pan Beskid to mam takie coś na posiadaniu (jeśli o to co mam chodzi) a dokładniej z przerzutki Shimano Deore RD-M591 Zdjęcie w linku

http://fotoo.pl/show.php?img=799571_cz-ci.jpg.html

Napisano
Tak..Serwisy w moim mieście to katastrofa byłem 3 dni temu i mi wymienili na ten co mi się właśnie rozwalił.. Ile to będzie kosztować

No to idź do tego serwisu z paragonem i powiedz, żeby naprawili Ci tą przerzutkę ( aparat :P ) za darmo, ponieważ zamontowali Ci źle skręcony wózek/pantograf (to trzyma kółeczka i to Ci się rozwaliło), który rozpadł się z ich winy... Nic nie płać, bo masz prawo domagać się darmowej naprawy/wymiany, jakby coś mówili to powiedz, że chcesz się powołać na "niezgodności towaru z umową"

Dużo byś za to chciał?

Ja też mam te tulejki, jakbyś miał problemy z tym serwisem to mogę Ci kilka wysłać za darmo, tylko pokryj koszt wysyłki - ok. 5 zł. Ewentualnie jakbyś chciał to mogę dorzucić Ci całe kółeczko z tego linka z allegro, który jest kilka postów wyżej.

Napisano

Tak..Serwisy w moim mieście to katastrofa byłem 3 dni temu i mi wymienili na ten co mi się właśnie rozwalił..

Ile to będzie kosztować

Katastrofa to jest w Ostrołęce. Jak poszedłem po kółeczko to mi koleś powiedział, że tego się nie wymienia i trzeba kupić nową przerzutkę, zaoferował mi ten sam model co moja (rd-m410), w atrakcyjnej cenie 120zł XD

Ostatecznie zamówiłem na allegro. I tobie też polecam zamówić przez neta. No chyba że samo kółko jest ok, a potrzebujesz tylko tulejki, blaszek i śrubki, wtedy bierz od kolegów wyżej.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...