Marian Napisano 20 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2006 Jestem taki ... że niewiem co zaraz zrobie... kupiłem Shimano Acera wytrzymała od tamtego roku od lata do tego roku do marca (mielonka...) pomyślalem że jak kupię coś z serii deore to pojezdze dłużej ale wyczytałem że alivio jest lepsze od deorka- kupiłem alivio wytrzymała 3 miesiące... ... (mielonka+hak do wymiany+wyrwana szprycha+dziura w feldze) szlag mnie już trafia myślicie że jak wezmę tą przerzutke i pójde z paragonem do sklepu to uznają grwarancję? A tak na wszelki wypadek jak by nie uznali to jaką kupić, słyszałem że shimano tourney jest dobry ale ja potrzebuje przerzutkę na 8 przełożeń a wydaje mi sie że tourney jest na max 7 co możecie polecić? styl jazdy: taki jak tematyka tego działu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MatMax Napisano 20 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2006 Najczęściej polecana jest Sora, a ja osobiście mam Acerę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jurasek Napisano 20 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2006 szlag mnie już trafia myślicie że jak wezmę tą przerzutke no mnie tez szlag trafia ... jak biker pisze przeżutka mówimy o urządzeniu do rzucania łańcuchem rzucanie przerzucanie przerzutka tourney to wielka kobyła Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kermittt Napisano 20 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2006 Ja bym ci proponowal albo sore albo alivio i jeszcze acere. Nie pakuj wiecej kasy w przerzutke bo i tak predzej czy pozniej sie urwie:) Taki sport wiec musisz sie z tym liczyc chyba ze chcesz uczyc sie nie rozwalajac sprzetu ale to juz ja nie pomoge na pewno;p eee tak patrze teraz na allegro ze Sora bedzie najlepsza chyba bo jest tania i malutka. Alivio twarda bestia (wiem bo mam i polamalem juz nia 2 haki a jej to wogole nie wzrusza tylko strasznie jest porysowana i to ja tylko upieksza;p) ale ma dlugi wozek i latwo jest zahaczyc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrew Napisano 20 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2006 Ja mam turney'a i całkiem nieźle się trzyma. Mi działa z kasetą 8. Ma już luzy ale wciąż dobrze przerzuca i nie ma zamiaru się zepsuć od 2 lat(4 miechy w dualówce) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
prawie jak premier Napisano 20 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2006 Większość moich znajomych jezdzacych ten styl ma sore (w wersji z krótkim wózkiem) bo jest tania i ma mocna sprezyne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marc1n Napisano 21 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2006 Polecam następujące sprzęty: - Przy zastosowaniu kasety szosowej(no chyba że chcemy mieć mniej przełożeń), to model wyżej, czyli Tiagrę, bo ma mniej plastiku, a mam do niego uprzedzenie. - Przy zastosowaniu kasety MTB, polecam przerzutki ze starych roczników Shimano, np. XT98, STX'a, STX'a RC itd. - bardzo pancerna budowa. Jakby ktoś potrzebował, to proszę sie zgłosić, to pomoge skombinować taki unikat Naprawdę pancerne sprzety, wszędzie alu, grube alu i stal - pancerniaki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spider Napisano 21 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2006 Obecnie w szosce mam Sorę z krótkim wózkiem ,wygląda pancernie i myślę że jest pancerna Ja bym kupił sorę->wydatek ok. 60zł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marian Napisano 21 Czerwca 2006 Autor Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2006 Dzięki za odpowiedzi a co myślicie o gwarancji, przyjmą? Myślę że na razie kupię Acerę bo niemam za dużo kasy a ta co miałem to rozleciała się trochę z mojej winy bo moocno udeżyłem nią o asfalt PS: myślicie że jak będe jeździł na 35 szprychach to nierozwale koła? waże~50 kg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordzio Napisano 21 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2006 Jestem taki ... że niewiem co zaraz zrobie... kupiłem Shimano Acera wytrzymała od tamtego roku od lata do tego roku do marca (mielonka...) pomyślalem że jak kupię coś z serii deore to pojezdze dłużej ale wyczytałem że alivio jest lepsze od deorka- kupiłem alivio wytrzymała 3 miesiące... ... (mielonka+hak do wymiany+wyrwana szprycha+dziura w feldze)szlag mnie już trafia myślicie że jak wezmę tą przerzutke i pójde z paragonem do sklepu to uznają grwarancję? A tak na wszelki wypadek jak by nie uznali to jaką kupić, słyszałem że shimano tourney jest dobry ale ja potrzebuje przerzutkę na 8 przełożeń a wydaje mi sie że tourney jest na max 7 co możecie polecić? styl jazdy: taki jak tematyka tego działu Miałem taki sam przypadek, przerzutka wytrzymała rok. Właśnie Acera. Jej słabym punktem jest plastikowe mocowanie na przegubie przy sprężynie. Wkręciła się w szprychy przy bunnym i w tym właśnie miejscu pękła, została wyrwana. Ogólnie to polecam sore lub jeszcze raz acerke, bo to plastikowe mocowanie to w pewien sposób zabezpieczenie, bo jak pęknie to na nim, a nie wyrwie szprychy itd. Pzdr! EDIT Gwarancji Ci nie uznają. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marian Napisano 21 Czerwca 2006 Autor Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2006 Wkręciła się w szprychy przy bunnym i w tym właśnie miejscu pękła, została wyrwana. właśnie to samo mi się przytrafiło uff już po kłopocie udało mi się to naprawić za kolosalną sumę... 4,50zł szprychę wyciągnołem, dziurę w feldze "wyklepałem" kupiłem nowy hak, a przerzutkę rozebrałem wyczyściłem wyprostowałem poskładałem i działa!!! 0 luzów :eek: chodzi płynnie i teraz jest daleko od szprych, regulowałem ją 5 minut! No jednak pomyliłem się co do alivio na razie pojeżdże na 35 szprychach w kole a jeszcze dziś ide skakać i "testować" przerzyteczke Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marc1n Napisano 22 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2006 Marian Ty skaczesz na tym rowerze, co go masz w podpisie? Jak tak, to no comments... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yakochamochi Napisano 22 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2006 Moze Sram X-7 wyprobuj ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marian Napisano 23 Czerwca 2006 Autor Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2006 Marian Ty skaczesz na tym rowerze, co go masz w podpisie? Jak tak, to no comments... Nieee do tego mam inny sprzęt Moze Sram X-7 wyprobuj ;] Może kiedyś jak alivio będzie do wymiany... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.