degs Napisano 16 Maja 2014 Udostępnij Napisano 16 Maja 2014 Witam, Czy ktoś kupował ostatnio na canyon.com? Rok temu były pozytywy co do firmy i rzetelności. Ale nikt nie pisał o czasie realizacji zamówienia :/ Może ten Szczecin coś przyspieszył? Chcę zakupić od nich rower 29er Canyon Yellowstone AL 4.9. Nie wiem czy zdążę przed startem w Cartusia MTB 01.06.2014 "Na oku" mam jeszcze Unibike Flite 29 i Cube Attention 29 z 2013 roku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
turysta Napisano 16 Maja 2014 Udostępnij Napisano 16 Maja 2014 Ja kupowałem ostatnio mojego Canyona. Co chcesz wiedziec? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
degs Napisano 16 Maja 2014 Autor Udostępnij Napisano 16 Maja 2014 Ja kupowałem ostatnio mojego Canyona. Co chcesz wiedziec? No najważniejsze ile czekałeś? Czy warto inwestować w tą markę? Nie wiem co kupić i boję się, że rama 22" Canyon'a okaże się za mała. Scott Scale 970 XL (większych nie robią) zupełnie odpadł. Mam 196 cm wzrostu i długie ręce i nogi... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
turysta Napisano 16 Maja 2014 Udostępnij Napisano 16 Maja 2014 Rower w momencie składania zamówienia (14.02) miał termin realizacji zamówienia 19-26 maj. Rower otrzymałem 31 kwietnia. Natomiast ja czekałem do ostatniej chwili na przelanie pieniędzy. Podejrzewam, że gdybym zapłacił wcześniej to bym go miał już od dawna Ja korzystałem z kalkulatora na stronie Canyon. Mam 180 cm wzrostu, noga 83. Kalkulator dobrał mi rozmiar M (56) i według mnie jest idealna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
degs Napisano 16 Maja 2014 Autor Udostępnij Napisano 16 Maja 2014 To jest właśnie to, że trzeba czekać... Tak dłuuugo czekać. Trudno gdybać jakbym zapłacił z góry od razu za rower... Pokazuje mi dostępność 21 lipca. Rower fajny, ale nie wiem czy warto tyle czekać. A jaki model zakupiłeś i jak Ci się sprawuje? I czy wiadomo Ci coś o tym punkcie w Szczecinie u p. Steinke? Ja z kalkulatora nie muszę korzystać i generalnie wiem, że rama 23" mi odpowiada najlepiej, a te 22" Canyon'a mogą być "deko" za małe. Trochę lipa kupować rower w ciemno bez rzeczywistej przymiarki do geometrii. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
turysta Napisano 16 Maja 2014 Udostępnij Napisano 16 Maja 2014 A no. Rowery atrakcyjne cenowo więc jest zainteresowanie. Stąd takie okresy oczekiwania. Kupiłem szosówkę, jest w moim garażu. Rower świetny. Polski punkt Canyona oceniam bardzo pozytywnie. Odpowiedzi szybkie i konkretne. Udało mi się wynegocjować gratis w postaci bidonów i koszyczków do nich Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
degs Napisano 16 Maja 2014 Autor Udostępnij Napisano 16 Maja 2014 No wlaśnie, cenowo atrakcyjnie jest. O! gratisy mile widziane Nie wiem czy polski punkt pracuje w soboty, podzwonie wypytam jak nie to w poniedziałek, może coś uda się szybciej. Na stronie piszą, że zamowienie może być zrealizowane nawet w 8 dni, ale to chyba ściema :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 16 Maja 2014 Udostępnij Napisano 16 Maja 2014 Nie wiem czy zdążę przed startem w Cartusia MTB 01.06.2014 Zapomnij. Znajomy zamówił w połowie marca Ultimate CF SL 9.0 i ma datę odbioru na 10 lipca. Z resztą w przypadku tego twojego na stronie podają terminy najwcześniej na koniec lipca. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 17 Maja 2014 Udostępnij Napisano 17 Maja 2014 A no. Rowery atrakcyjne cenowo więc jest zainteresowanie. Stąd takie okresy oczekiwania. Raczej z powodu niechęci do produkcji zapasów. Klient zaczeka co widać po wielu kupujących. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dawpytel Napisano 17 Maja 2014 Udostępnij Napisano 17 Maja 2014 Mierzyłeś Scott Scale 970 i był dla Ciebie zbyt mały a patrzysz po Canyonie? Przecież nawet rozmiar XL Canyona jest krószy od Scotta. Ogólnie Canyon z tą ramą jest dosyć "dziwny": krótki z wysokim przekrokiem (przynajmniej dla mnie). Jakiś czas temu sam stałem przed dylematem czy kupić Canyona. Poczytałem lepiej forum o doborze ramy do 29er i wiem, że napalając się na Canyona i w efekcie kupując go, popełniłbym błąd. Sugeruję przymierzyć się do większej ilości rowerów i sprawdzić gdzie czujesz się najlepiej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
degs Napisano 18 Maja 2014 Autor Udostępnij Napisano 18 Maja 2014 Zapomnij. Znajomy zamówił w połowie marca Ultimate CF SL 9.0 i ma datę odbioru na 10 lipca. Z resztą w przypadku tego twojego na stronie podają terminy najwcześniej na koniec lipca. Już zapomniałem i chyba wybije sobie z głowy ten rower. Ale ciekawe jak jest z tymi zwrotami, że po 30 dniach można odesłać... Mierzyłeś Scott Scale 970 i był dla Ciebie zbyt mały a patrzysz po Canyonie? Przecież nawet rozmiar XL Canyona jest krószy od Scotta. Ogólnie Canyon z tą ramą jest dosyć "dziwny": krótki z wysokim przekrokiem (przynajmniej dla mnie). Jakiś czas temu sam stałem przed dylematem czy kupić Canyona. Poczytałem lepiej forum o doborze ramy do 29er i wiem, że napalając się na Canyona i w efekcie kupując go, popełniłbym błąd. Sugeruję przymierzyć się do większej ilości rowerów i sprawdzić gdzie czujesz się najlepiej. Scott nie odpowiadał mi pod względem zajmowanej pozycji na rowerze. Każdy producent ma niby 22" czy XL itd. ale nie można tylko patrzeć po samej matematyce, bo geometria i zajmowana pozycja na rowerze różni się nawet znacznie. Na przykład Giant Talon 29er 2 w rozmiarze XL mi odpowiadał, a czułem się podobnie jak na Unibike'u flite 29. Mie mierzyłem jeszcze Cube'a... Zresztą wybór i zakup roweru dla wysokiego człowieka to nie lada wyzwanie. Choć klika lat temu bardzo szybko kupiłem Scott'a aspect 30 na ramie 23" tylko, że kółka 26". A co takiego kupiłeś i na co to miałby być za błąd? Rama właśnie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.