Skocz do zawartości

serwis Manitou Super Splice

pacmanmdzl

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam. Pierwszy temat i powarzny problem.

Manitou Super Splice 100-130mm, blokada skoku, regulacja powrotu,

Rok temu pojawiły mi się kłopoty z amorem Super Splice, goleń górna podczas wyrywania kierownicy podczas bunnego hop lekko wychodziła z goleni dolnej co dawało duży dyskomfort. Postanowiłem dowiedzieć oddać go do serwisu Plusa na ul Zamiany lecz niestety traf chciał że były wakacje i w miesiącu sierpniu serwis był nieczynny. A żeby nie tracić czasu to dzwoniłem do Królaka, GT  w tych sklepach powiedziano mi że niestety nie naprawią mi go. Zadzowniłem do jednego z sklepów na ............... i tam wesoły sprzedawca przyjął bez problemu ofertę serwisu, oczywiście pytałem się czy na tym się zna odpowiedz brzmiała że tak i że sam ma podobny amortyzator Manitou. Przyjechałem dałem amor sprzedawca stwierdził że pewnie brakuje oleju i spostrzegawczym zwrokiem obejrzał amor dodał że w lewej dolnej goleni uszczelka pod śrubą nie trzyma oleju. Miną tydzień przyjechałem dobrałem amor i pojechałem na pierwszą przejażdżkę skok "śpiącym policjancie" i jep dobił ??? zastanawiam się co jest jeszcze raz jep dobił pokręciłem skok na 130 mm i nadal. Więc wróciłem do serwisu usłyszałem ze wszystko jest ok był brudny w środku, dzięki serwisowi amor będzie służył mi 2 lata i dodał że nie wymieniał mi sprężyny i tłumika. Minął rok miesiąc temu serwisowałem rower całość smarowanie łożyska suport linki itp. I patrze na amora i ###### wydaje mi się że golenie górne są za krótkie jak na skok 130 mm biorę centymetr i widnieje mi liczba przy skoku 130 mm - 105 mm a przy skoku 100mm - 85 mm.  Co może być tego przyczyną ???

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...