Dudi353 Napisano 16 Maja 2014 Udostępnij Napisano 16 Maja 2014 Witajcie! Mam problem z wyborem piast, ponieważ mój budżet jest dość ograniczony, a wymagania dość wygórowane Mianowicie na komplet piast nie mogę położyć więcej niż 250zł choć im mniej tym lepiej jak wiadomo Będę jeździł w lekkim terenie i na szosie, ale muszę mieć piasty pod tarcze z mocowaniem na 6 śrub. Moimi faworytami są: Novatec D041SB/ D042SB - 240zł za komplet, Shimano Deore XT 756- 240zł za komplet, Accent Rush Disc- 200zł za komplet, Shimano 525- ok.180zł za komplet. Proszę pomóżcie mi wybrać coś z czego będę maksymalnie zadowolony i nie zawiedzie mnie nigdy w drodze. Z góry dziękuję "No to jak, pomożecie?" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinek1992 Napisano 16 Maja 2014 Udostępnij Napisano 16 Maja 2014 Jak bym miał taką kwotę to brałbym novateca. Dlaczego? Bo jest na łożyskach maszynowych które wg opinii innych są dużo bardziej wytrzymałe od zwykłych kulek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beskid Napisano 16 Maja 2014 Udostępnij Napisano 16 Maja 2014 Kolega wyżej plecie bzdury o tej wytrzymałości. Nie dlatego ludziska wybierają maszyny, że są trwalsze. Powody są całkiem inne i też nie do końca zgodne ze stanem faktycznym. Generalnie aby nie przynudzać bierz maszyny (Novatec). Do lulek a w tym przypadku XT trzeba mieć serce do roboty i umieć to zrobić. W razie awarii są kłopoty i to często nie małe a i finansowo jest się wtedy do tyłu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dudi353 Napisano 17 Maja 2014 Autor Udostępnij Napisano 17 Maja 2014 No ok , ale słyszałem że w novatecach lubią sobie bebenki przepuszczac . Przesłałem się tez z tym problemem i zastanawiam się czy nie wybrać jednak opcji najtańszej czyli 525. Wiem że nie są najwyższj jakości i nie powalają wagą ale na allegro jest wysyp podzespołów do nich. Pieniądze które bym zaoszczedzil mógłbym przeznaczyć np.na nowe rowerowe portki;) rozumiem że to nie jest najlepszy wybór w tych pieniądzach lecz nie mam zamiaru się ścigać a gdy rozwale te piasty to nie będzie mi tak szkoda.jak np novatecow czy xt.Dzięki za zainteresowanie i proszę o ocenienie mojej decyzji. Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barbapapa11 Napisano 18 Maja 2014 Udostępnij Napisano 18 Maja 2014 Ja bym jednak wybral novateci. Te bebenki tak czesto nie padaja, a i tak najwieksze problemy sa z aluiniowymi. Wysłane z mojego LG-F180L przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
.PaVLo. Napisano 18 Maja 2014 Udostępnij Napisano 18 Maja 2014 Bierz Novatec-ki, jak padnie łożysko to łatwo wymienisz a jego koszt to 4 zł (nie ma sensu brać droższych). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dudi353 Napisano 18 Maja 2014 Autor Udostępnij Napisano 18 Maja 2014 Chyba mnie przekonaliście Jak tylko odbiorę pieniąze od pożyczkobiorców to zamawiam czarne novatec-ki za 240zł na allegro Dziękuję i pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.