Skocz do zawartości

[piasty] Dylemat przy wyborze kompletu piast

Dudi353

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie!

Mam problem z wyborem piast, ponieważ mój budżet jest dość ograniczony, a wymagania dość wygórowane ;) Mianowicie na komplet piast nie mogę położyć więcej niż 250zł choć im mniej tym lepiej jak wiadomo :) Będę jeździł w lekkim terenie i na szosie, ale muszę mieć piasty pod tarcze z mocowaniem na 6 śrub. Moimi faworytami są: Novatec D041SB/ D042SB - 240zł za komplet, Shimano Deore XT 756- 240zł za komplet, Accent Rush Disc- 200zł za komplet, Shimano 525-  ok.180zł za komplet. Proszę pomóżcie mi wybrać coś z czego będę maksymalnie zadowolony i nie zawiedzie mnie nigdy w drodze. Z góry dziękuję :) "No to jak, pomożecie?"

Kolega wyżej plecie bzdury o tej wytrzymałości. Nie dlatego ludziska wybierają maszyny, że są trwalsze. Powody są całkiem inne i też nie do końca zgodne ze stanem faktycznym. Generalnie aby nie przynudzać bierz maszyny (Novatec). Do lulek a w tym przypadku XT trzeba mieć serce do roboty i umieć to zrobić. W razie awarii są kłopoty i to często nie małe a i finansowo jest się wtedy do tyłu.

No ok , ale słyszałem że w novatecach lubią sobie bebenki przepuszczac . Przesłałem się tez z tym problemem i zastanawiam się czy nie wybrać jednak opcji najtańszej czyli 525. Wiem że nie są najwyższj jakości i nie powalają wagą ale na allegro jest wysyp podzespołów do nich. Pieniądze które bym zaoszczedzil mógłbym przeznaczyć np.na nowe rowerowe portki;) rozumiem że to nie jest najlepszy wybór w tych pieniądzach lecz nie mam zamiaru się ścigać a gdy rozwale te piasty to nie będzie mi tak szkoda.jak np novatecow czy xt.Dzięki za zainteresowanie i proszę o ocenienie mojej decyzji. Pozdrawiam!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...