dntsln2 Napisano 16 Maja 2014 Napisano 16 Maja 2014 Witajcie,Przeglądam posty na różnych forach ale trudno mi znaleźć kompleksową imformację dot poniższego zestawienia. Całkowicie modernizuję napęd [poza korbą]. Do wymiany jest:- przedni blat [najlepiej 37-38T] - kaseta - myślę nad PG-990 ze względu na aluminiowy pająk, który obejmuje znaczną część zębatek - łańcuch - tutaj rozważam wippermanna 9sG lub SRAM PC-971 / PC-991 np Cross Step. - przerzutka tył - tu chyba X.7 - manetkę tył już mam - SRAM X.9 Zależy mi na niezawodnych wytrzymałych częściach. Dojeżdżam do pracy ok 20km w jedną stronę, jeżdżę dość agresywnie. Zależy mi na tym, by napęd dawał radę nawet gdy sporadycznie zostawię go po deszczu. Przeczytałem wiele dobrych opiniii o łańcuchach Wippermanna, jednak zastanawiam się czy z racji swojej budowy nie "zniszczy" mi zębatek kasety, przerzutki i blatu lub nie będzie się jakoś szalenie szybko rozciągał. Proszę też o informację jakiej długości wózek będzie najlepszy do blatu 37-38T i kasety 11-32T. Pozdrawiam serdecznie,Kuba.
premier2 Napisano 16 Maja 2014 Napisano 16 Maja 2014 Temat został usunięty. Prawdopodobna przyczyna usunięcia: - pkt 2b regulaminu - brak klamrowego nazewnictwa tematu - podobny temat już istnieje - narusza inne postanowienia i zasady regulaminu forum lub/i polityki prywatności. Regulamin forum: http://www.forumrowerowe.org/topic/9018-zasady-pisania/
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.