Skocz do zawartości

[mostek] w góre? czy w dół?

witt2

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

a to nie wiedziałem :) myślałem że gianty są przyjazne dla rowerzystów , kolega ma gianta zdaje sie ATX czy jakoś tak i ma wszystko normalnie .....

Napisano

Swoja droga do tego ten mostek wazy cos miedzy 300 a 400g! :)... a kiera w rinconie wazyla....535g ;p i byla stalowa mimo ze na stronie pisza ze jest alu.

Napisano
a to nie wiedziałem myślałem że gianty są przyjazne dla rowerzystów

Ja tak o niższych modelach nigdy nie myślałem , a co do mostka to moje preferencje widać w podpisie.

Napisano

od 500 km na minusie :P

Pytanko mam, znasz Kellysa wiec może pradzisz cos w zwiazku z kierownicą u mnie jest zdecydowanie za wysoko, obrócic nie mogę, mierzi ta jazda ....

Napisano

Ja mam obrócony na - i mi sie zdecydowanie lepiej jeździ w takiej pozycji, a i rower wyglada bardziej rasowo :o

Jestem tego samego zdania. Jak juz mowilem od poczatku sezonu tak jezdze i dla mnie to wiekszy komfort ,a dla roweru lepszy wyglad ;)

Napisano

Ja w Levelu A4 mam kierę troszkę wyżej niż siodełko - wydawało mi się że są na tym samym poziomie, ale po sprawdzeniu poziomicą wyszło, że jednak nie (rozmiar ramy 17, sztyca wyciągnięta prawie na max), może jutro odwrócę mostek dla testu. Obejnie nie jest mi źle, ale skoro ma być lepiej to czemu by nie :o

• 1 rok później...
Napisano

W dół! Po prostu nieco wygodniej, bardziej pasuje do mojego stylu jazdy - często podjeżdżam. Niestety mostek mam troszkę przydługi bo 135mm, zmienie na 110mm i będzie idealnie : ]

Napisano

W DÓŁ!! Z 3 powodów: nieco wygodniej, efektywniej, nie chciałem ucinać rury sterowej. ;)

Choć przez parę miesięcy jeździłem na plusie, to jednak nie wróciłbym do tamtego ustawienia mostka.

Napisano

Ja mam mostek na - , ale jest kilka rzeczy, dlaczego to nic nie daje ( chciałbym mieć niżej ) :

-Kąt główki

-Rama 21.5"

-Mostek 135 mm

-Gięta kiera

-Podkładka 10 mm.

Jeżdzę dużo po szosie. Chyba będe musiał założyć prostą kierkę i mostek ok. 100 mm. Pozdrawiam !

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...