Mongol96 Napisano 15 Maja 2014 Udostępnij Napisano 15 Maja 2014 Witam, mam problem i to dość duży. Otóż moja kochana siostra wyłączyła mi komputer bezpośrednio z zasilania (ma 9 lat...), przez co wpadł jakiś błąd na dysk. W tym czasie śmigałem w terenie. Po powrocie jak to zwykle bywa, podłączyłem Garmina i odpaliłem kompa, a tu wielkie zdziwienie, bo po chwili komp się zawiesił. Męczyłem się z problemem prawie 2h, naprawiając twardy dysk, defragmentując go kilka razy i wszystko w końcu wróciło do normy. A więc gdzie problem? Otóż podłączyłem swojego Garmina do USB, a tu komunikat: "Przed użyciem dysku znajdującego się w (...), musisz go sformatować. Czy chcesz wykonać formatowanie?" No i teraz najgorsze, ani Strava ani Endomondo nie widzi Garmina, tzn. widzi, ale identyfikuje go jako niewspierany przez wtyczkę Garmin Communicator. jakby to była karta pamięci to bym ją od razu sformatował i penie by nie było problemu, ale na urządzeniu mam zainstalowaną mapę topograficzną i inne bajery oraz mam tam zapisane treningi z nowymi KOM-ami (użytkownicy Stravy wiedzą, o co chodzi ). Problem w tym czy jak dam "sformatuj" to czy utracę wszystkie mapy i zapisane dane? Czekam z wielką niecierpliwością na odpowiedzi, PozdRower PS Przywracanie ustawień fabrycznych nic nie pomogło (tylko straciłem informacje o rowerach)... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szybkilopez Napisano 15 Maja 2014 Udostępnij Napisano 15 Maja 2014 Za szybko podłączyłeś pod usb i się porobiło... spróbuj przeinstalować sterowniki od płyty głównej w tym będą też do usb. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mongol96 Napisano 15 Maja 2014 Autor Udostępnij Napisano 15 Maja 2014 Rzeczywiście stało się coś z kompem, bo jak podłączyłem pamięć zewnętrzną to dzieje się to samo. Dzisiaj nie chce mi się z tym bawić, popróbuję jutro i dam znać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mongol96 Napisano 16 Maja 2014 Autor Udostępnij Napisano 16 Maja 2014 Ewidentnie coś z kompem, Garmin na innym komputerze działa bez problemu. Robię co mogę, ale to już nie jest wiedza rowerowa tylko komputerowa Temat zamknięty... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szybkilopez Napisano 16 Maja 2014 Udostępnij Napisano 16 Maja 2014 Cóż pozostanie spróbować aktualizacje systemu czyli zrobić instalację systemu na istniejący być może już to pomoże bo zastąpi uszkodzone pliki systemowe nowymi, ale wszystko inne pozostanie bez zmian jeśli to nie da skutku no to zgranie co ważne i format, i instalacja od nowa wszystkiego. Dobrze jest zrobić obraz dysku, partycji C jak jest dobry system i ma wszystko co potrzebne wtedy w razie czego 10 minut i mamy postawiony system na nowo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mongol96 Napisano 16 Maja 2014 Autor Udostępnij Napisano 16 Maja 2014 Działa Odpaliłem CMD i wpisałem "sfc /scannow" z włożoną płytką od Windowsa i zaczął się naprawiać, restart i radocha KOM-y odzyskane Sprawa rozwiązana Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szybkilopez Napisano 16 Maja 2014 Udostępnij Napisano 16 Maja 2014 No to gratulacje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Braveheart Napisano 29 Maja 2014 Udostępnij Napisano 29 Maja 2014 Witam, a czy wiecie jak skasować z Garmina stare trasy? Usuwam ręcznie z Garmina i nic, a może przez kompa... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.