kipps Napisano 15 Maja 2014 Napisano 15 Maja 2014 W związku z urządzaniem przeze mnie jak i pewnie wielu z Was własnego nowego M(1,2,3,4.. - niepotrzebne skreślić) pewnie wielu spotkało się z problemem jak na małej powierzchni zmieścić sensownie rower/y. Jest to wątek na Wasze patenty składowania roweru w mieszkaniu w sprytny sposób. Proszę nie zamieszczać tu rowerów na tle szafek kuchennych lub rozwieszonego prania, roweru w wannie, pod prysznicem, albo w lodówce czy opartego o kanapę. , bo na to jest odpowiedni inny wątek w tym dziale. Wrzucajcie całe rowery zdatne do jeżdżenia. Tu dwa przykłady na zachętę: lub bardziej ekstrawagancko:
sztopi17 Napisano 15 Maja 2014 Napisano 15 Maja 2014 Mocowania które wrzuciłeś w moich oczach to zwykłe gadżeciarstwo . Najlepsza opcja która zajmuje zdecydowanie najmniej miejsca
kipps Napisano 15 Maja 2014 Autor Napisano 15 Maja 2014 Znalazłem jeszcze taki oto sposób: Sztopi, fajny patent :-) Gratuluję poza tym takiej rodzinnej pasji rowerowej - 5 rowerów w jednym pokoju
seraph Napisano 15 Maja 2014 Napisano 15 Maja 2014 A to się pochwalę wybaczcie jakość, ale zamysł na pewno widać
stefan2810 Napisano 15 Maja 2014 Napisano 15 Maja 2014 Pokój może nie jest najmniejszy ale na podłodze zbyt miejsca nie ma. Bardzo mi sie podoba wiszący rower, mega fajna ozdoba, nawet jezeli jest cały w błocie. ;]
zgodny Napisano 15 Maja 2014 Napisano 15 Maja 2014 Dobry sposób w mieszkanie, szczególnie gdy wiesz, że już kiedyś z twojej piwnicy ukradli rower z komunii :/
kipps Napisano 15 Maja 2014 Autor Napisano 15 Maja 2014 Dzięki chłopaki, pomysły na upchanie roweru przy małej ilości miejsca bardzo sprytne :-) Znalazłem w necie jeszcze taki sposób: http://www.youtube.com/watch?v=dS8_aRWO-Tk
michalpv2 Napisano 15 Maja 2014 Napisano 15 Maja 2014 Ja sam trzymam na razie na podłodze w kącie, ale tutaj znalazłem coś podobnego do wieszaka @seraph http://profimet.com.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=20&Itemid=22 gotowiec, ale samemu też nie widzę problemu żeby zrobić to bardzo ładne i samemu można zrobić:
piotrdi Napisano 16 Maja 2014 Napisano 16 Maja 2014 Patent z kierownicą jest wręcz gienialny, miękka owijka nie rysuje ramy, a po zdjęciu roweru, możę służyć jako ozdoba albo wieszak na kurtki. Idę szukać kiery...
panSocjolog Napisano 16 Maja 2014 Napisano 16 Maja 2014 miękka owijka Z tego co widzę, to zwykła dętka - tanie, proste i dobre rozwiązanie
michalpv2 Napisano 16 Maja 2014 Napisano 16 Maja 2014 Z tego co widzę, to zwykła dętka - tanie, proste i dobre rozwiązanie No patrz, rzeczywiście. Też myślałem, że to owijka Generalnie po wpisaniu w google bike hanger / home bike storage dużo najróżniejszych patentów wyskakuje, jedne bardziej funkcjonalne, inne bardziej dizajnerskie, każdy znajdzie coś dla siebie
Kakadu90 Napisano 16 Maja 2014 Napisano 16 Maja 2014 A to się pochwalę wybaczcie jakość, ale zamysł na pewno widać Może głupie pytanie,alej jak to jest zrobione że on się nie przewróci/wypadnie z tego stojaka?
bzyko Napisano 16 Maja 2014 Napisano 16 Maja 2014 Po modernizacji zostało trochę starych, niepotrzebnych gratów ? - daj im drugie życie. TUTAJ opcja ze wspomnianą już kierą, ale całość wykonana w sposób dużo bardziej pomysłowy i estetyczny.
ishi Napisano 16 Maja 2014 Napisano 16 Maja 2014 ...a u mnie, gdy na zewnątrz < -10C rower wisi jakoś tak
seraph Napisano 16 Maja 2014 Napisano 16 Maja 2014 jak to jest zrobione że on się nie przewróci/wypadnie z tego stojaka? Dokładnie tutaj to trzyma go hak za oś suportu, ale jeszcze mam 2 inne rowery (już nie w domu, ale razem z węglem w komórce) powieszone dokładnie tak samo trzymane krótszym hakiem za pedał. Tamte wieszaki zrobiłem sam w kątowników i zwykłych haków - Scott wisi na "wieszaku" z BITUL.PL
motiks Napisano 25 Maja 2014 Napisano 25 Maja 2014 A to się pochwalę wybaczcie jakość, ale zamysł na pewno widać dałeś mi do myślenia... dzięki... wykorzystam Ja sam trzymam na razie na podłodze w kącie, ale tutaj znalazłem coś podobnego do wieszaka @seraph http://profimet.com.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=20&Itemid=22 gotowiec, ale samemu też nie widzę problemu żeby zrobić to bardzo ładne i samemu można zrobić: i to też niezły patent ...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.