Skocz do zawartości

[Wycieczka] Góry Mtb

Filipek50

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Mieszkam w Stalowej Woli i chce pojechać z znajomymi na jeden dzień gdzieś w góry na ciekawe trasy mtb (podjazdy + zjazdy + mile widziane widoki).

Co możecie mi polecić oddalonego mniej więcej o 100 km od Stalowej Woli.

Samochodem, ale to jest wypad jednodniowy więc nie che spędzić 5 godzin w aucie. Jeśli miejsce okaże się fajne będę je odwiedzał sukcesywnie, więc czym bliżej tym lepiej.  Góry Świętokrzyskie blisko tylko które miejsce/trasę polecacie szczególnie. 

No wiesz, mi tam to nie problem. Jak chce pojezdzic cały dzień i nie mam ochoty na masyw Ślęży to jade do kotliny Jeleniogórskiej, kotliny Kłodzkiej, na polską lub czeską stronę. 

To przynajmniej 1 godzina drogi w jedną stronę, ale jaki to problem, pakujesz graty i jedziesz.

Rozumiem, ze po prostu nie masz czym i z kim dojechać.

@@beskid, Beskidy to nie wszystko ;P .

I dlatego miałem zaproponować Bieszczady. Tak czy inaczej jak się nie ma ochoty na spędzenie większej ilości czasu w aucie to faktycznie pozostają tylko okolice Gór Świętokrzyskich.

Jedna godzina to jednak nie z 3 a to już jest sporo. Nie każdy lubi tyle czasu spędzić za kółkiem.

Ja osobiście proponuję wybrać się w Góry Sanocko - Turczańskie, albo Pogórze Przemyskie. Ze stalowej Woli to 117km. Obydwa są niesamowicie malownicze, pełne klimatu i bardzo rzadko uczęszczane. Z Przemyśla możesz wybrać się na południe,żeby zobaczyć m.in Połoninki Rybotyckie czy Arłamowskie. Jest tam wiele bardzo ciekawych wariantów! ;) 

W Gorce na pewno wyjdzie więcej niż 200 km w jedną stronę. Plus jest taki, że chyba większość dało by się radę zrobić autostradą z Rzeszowa a potem szybkiego ruchu. Nie zmienia to jednak faktu, że taki wypad na jeden dzień tak daleko to spore wyzwanie ale warto by było. Ładna pogoda i masz wszystko o co pytałeś.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...