Skocz do zawartości

[opony] MAXXIS IKON 29x2.20 120TPI - czy ktoś mleczkował

Shottas06

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

Czy ktoś jeździ na tej oponie w systemie bezdętkowym?

Da się w sposób w miarę łatwy zamleczkować i czy trzyma ciśnienie, czy poszukać innej gdzie producent oficjalnie podaje informację Tubless Ready np: Schwalbe?

Napisano

Jest kilka wersji 120 TPI , na wersji 3C TR bez problemu , bo jest też wersja Kevlar EXO 120 TPI

Napisano

Mam rozumieć, że 3C TR 120 TPI bez problemu, a Kevlar EXO 120 TPI  nie jest przystosowane? :icon_confused:

Skoro tych wersji jest kilka, to które mam kupić aby były przygotowane do bezdętki  :icon_question: 

Napisano

Ja mam zalane wersje exo 120 tpi i zwykła 60 tpi. Obydwie świetnie trzymaja cisnienie o niebo lepiej niz nobby nick w wersji Tr! Ja uszczelnialem pompka stacjonarną ale strasznie sie przy tym nameczylem, lepiej odrazu kompresor.oczywiscie moje opony to zwykle kevlary nie tubless ready. Spisuja sie doskonale.

Napisano

mam wersje  IKON EXO 29x2.20 120TPI  od zeszłego roku uszczelniona na mleku geaxa , stacjonarną nie dało rady , ale z kompresorem poszło sprawnie.

Napisano

Zwykły icon 120 tpi silkworm oraz 60 tpi dało rady uszczelnic. Chyba najgorsza opona jaką zalewalem mlekiem, ale jak już sie napije i zalepi wszystkie mikropory to trzyma. Pewnie dużo zależy od obręczy ale na wtb i23 walczyłem kilka minut kompresorem

Napisano

Maxxis Ikon 2.2 29 EXC 120 tpi , pompką stacjonarną nie udało się , kompresorem na stacji paliw bez problemu , obrecz Mavic x 819 , Mavic Cross Ride ,  przyczepnosc bardzo dobra  zdecydowanie na plus  od zestawu dętkowego .

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...