tobo Napisano 30 Sierpnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2015 Jasne. Osobiste pozaoficjalne kanały dystrybucji Szczególnie na wysokie modele szos z gwintowanym suportem. Speszyl test edyszyn. I kolory też na życzenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fenthin Napisano 30 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2015 Pytałem kilku allegrowiczów którzy kupili orginalne ramy znanych marek i są zadowoleni mowia ze nic do tej pory nie strzeliło. No ale to kwestia pewnie szczęścia i użytkowania roweru A co mają mówić? "Wiesz, kupiłem na Allegro podróbę za 4 koła i jest do d..."? Także tego... Z Chin można ściągnąć super sprzęt, ale nie jest to ten, który ma na sobie naklejkę znanej marki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paul13 Napisano 30 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2015 Widziałem w sklepie internetowym ramę Specialized S-Works TARMAC SL3 carbon z 6000 zł na 4000 zł jest możliwa taka promocja? Zazwyczaj ramy s-work tarmac kosztują drożej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartnik Napisano 31 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2015 A co mają mówić? "Wiesz, kupiłem na Allegro podróbę za 4 koła i jest do d..."? Także tego... Z Chin można ściągnąć super sprzęt, ale nie jest to ten, który ma na sobie naklejkę znanej marki. ja kupiłem w niewiedzy prawdopodobnie fejk-FSA i przy podobnym teście - wieszanie się dynamiczne 85kg faceta nawety nie zatrzeszczała zaliczyłem też dwie gleby, gdzie raz lewy, raz prawy koniec walnął w ziemię - karbon sę lekko wyszczerbił od betonu a kiera nadal wytrzymuje w.w. test. czyli albo loteria- albo może mam jednak oryginał? (choć wątpię - kupiona za 200 pln na alle-costam-gro ) jeżdżę na niej już 2gi sezon Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kiciok Napisano 31 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2015 U chińczyków WSZYSTKO jest loterią. Cokolwiek nie kupisz czy elektronikę, czy ubrania, wszystko to loteria. Tam po prostu nikt nie kontroluje jakości... wszystko co zejdzie z taśmy w jednym kawałku, idzie na sprzedaż. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
empe Napisano 5 Września 2015 Udostępnij Napisano 5 Września 2015 Przecież widać że to co na filmie to "podpiłowana podpucha". Nawet podróba tak łatwo nie pęknie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kiciok Napisano 5 Września 2015 Udostępnij Napisano 5 Września 2015 Masz podróbkę, czy sprowadzasz i się usprawiedliwiasz? Zobacz w jakim miejscu pękła. I tak, mogła pęknąć jeśli była wadliwa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
empe Napisano 5 Września 2015 Udostępnij Napisano 5 Września 2015 Ale co za różnica jak się podpiłuje, w jakim miejscu pękła? Film zaaranżowany i to widać gołym okiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartnik Napisano 5 Września 2015 Udostępnij Napisano 5 Września 2015 może już wiedzieli , że trzeszczy, i ją dokończyli? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kiciok Napisano 6 Września 2015 Udostępnij Napisano 6 Września 2015 Ale co za różnica jak się podpiłuje, w jakim miejscu pękła? Film zaaranżowany i to widać gołym okiem. Nie trzeba być fachowcem, żeby ogarnąć jak budowane są takie części... U chińczyków nie ma kontroli jakości, tak jak już pisałem. Co zlezie w jednym kawałku z "taśmy' to idzie do klienta. Poczytaj w necie ile jest przypadków pęknięcia takich podróbek. Swoją drogą naprawdę nie wiem, czy sprowadzasz to, czy masz sam takie elementy w rowerze i starasz się to usprawiedliwić... albo po prostu jesteś zwolennikiem teorii spiskowych i wierzysz, że to producent oryginalnych części wstawił taki filmik, żeby ludzie nie kupowali podróbek... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
empe Napisano 6 Września 2015 Udostępnij Napisano 6 Września 2015 Niczego nie sprowadzam a części do swojego roweru kupuję tylko i wyłącznie w sprawdzonych sklepach. Po prostu twierdzę że ten film to zwykła ustawka - śmierdzi na odległość. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 6 Września 2015 Autor Udostępnij Napisano 6 Września 2015 Nie trzeba być fachowcem, żeby ogarnąć jak budowane są takie części... U chińczyków nie ma kontroli jakości, tak jak już pisałem. Co zlezie w jednym kawałku z "taśmy' to idzie do klienta. Poczytaj w necie ile jest przypadków pęknięcia takich podróbek. Swoją drogą naprawdę nie wiem, czy sprowadzasz to, czy masz sam takie elementy w rowerze i starasz się to usprawiedliwić... albo po prostu jesteś zwolennikiem teorii spiskowych i wierzysz, że to producent oryginalnych części wstawił taki filmik, żeby ludzie nie kupowali podróbek... To jak są budowane takie części? Rozmawiamy jak niefachowiec z niefachowcem. I co to znaczy że u Chińczyków nie ma kontroli jakości? Bo mam od dwóch dni telefon Sony Xperia made in China. On też został wyprodukowany bez kontroli jakości? Generalizujesz. Większość produkcji światowej pochodzi z Chin. Jeśli jednak produkt ma logo producenta jakiegoś tam i pochodzi z legalnej dystrybucji to przechodzi kontrolę jakości, bez względu na to gdzie został wyprodukowany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kiciok Napisano 6 Września 2015 Udostępnij Napisano 6 Września 2015 Fakt, trochę źle się wyraziłem. Chodziło mi o "podróbki" w różnym słowa znaczeniu. Biorąc jako przykład takie kierownice. Może to być całkowicie inna fabryka, a może to być po prostu inna linia produkcyjna w tej samej fabryce. Tam jest wszystko możliwe. Ogólnie miałem na myśli właśnie to, że przy "podróbkach" nie ma takiej kontroli jakości. I widać to po wszystkim co można z chin kupić. Szczególnie było to widać jeszcze niedawno przy chińskich telefonach. Nie raz miałem prośby o naprawienie takiego sprzętu i często brakowało czegoś w środku, brakowało śrubek, coś było pęknięte, ułamane, wszystko i tak lądowało w pudełku i było wysyłane do klienta. Jeśli jakaś firma np. ritchey zleca wykonanie chińskiej fabryce, to raczej dba o kontrole jakości, a jak chińczyk robi to "na własną rękę" to ma to w nosie bo i tak pewnie żadne roszczenia go nie dosięgną. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
emcinek Napisano 6 Września 2015 Udostępnij Napisano 6 Września 2015 Ja tam nie wiem, czy filmik jest aranżowany, czy nie i szczerze mówiąc niewiele mnie to obchodzi. Faktem jest to, że koleś na filmiku przyłożył do kierownicy ze 20kg siły (nie więcej jak 30, chyba że jest jakimś supermanem). Nie ma mowy, żeby karbon pękł pod taką siłą, chyba że jest tam jedna warstwa włókna, ale wtedy łatwo poznać po masie, że się różni od orginału. Na uwadze trzeba mieć jednak fakt, że często gęsto, chińskie podróbki to zwykły plastik powleczony naklejkami, który to plastik nie ma żadnej wytrzymałości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sylwek9990 Napisano 8 Września 2015 Udostępnij Napisano 8 Września 2015 Trzy miesiące temu kupiłem chińskie badziewie w Carrefourze - od razu ostrzegam. Ale udało mi się to coś oddać, a następnie kupić w Decathlonie model B-Twin. Jestem z niego naprawdę zadowolony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przmor Napisano 8 Września 2015 Udostępnij Napisano 8 Września 2015 Ale co konkretnie kupiles bo okreslenie"chinskie badziewie" jest bardzo ogolne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
emcinek Napisano 8 Września 2015 Udostępnij Napisano 8 Września 2015 Z doboru słów wnioskuję, że chodzi o rower, aczkolwiek z drugiej strony... co za różnica? chińskie badziewie pod tytułem rower, czy muszla klozetowa, to dokładnie to samo. Pewnie nawet w tej samej fabryce i na tej samej taśmie robione. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Herman88 Napisano 14 Września 2015 Udostępnij Napisano 14 Września 2015 http://allegro.pl/widelec-specialized-carbon-fact-i5668442767.html Jak myślicie, chiński plastik-fantastik? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
perfectflow Napisano 3 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2015 Jeśli chodzi o filmik to zdecydowanie zaaranżowany jeżeli ten badziew był by tak wykonany to ta kiera by strzeli przy samym montażu komponentów. Swoją drogą sam boleję nad tym że teraz tyle podrób jest, szczególnie w necie. Na szczęście moje ulubione marki chyba jeszcze nie są kopiowane. Poza tym jeżeli ktoś oczekuję że kupi coś nowego, renomowanego producenta, za połowę ceny lub tak zwaną super okazję to sam ryzykuje na własną prośbę bo albo kradzione albo podrabiane. Samych chińczyków bym nie obwiniał w końcu większość produkcji jest u Azjatów i jak ktoś kupi coś od legalnego dystrybutora marki to wątpię że mu się trafi coś złego, zresztą jest gwarancja itp. To tak jak z używanymi autami w naszym kraju, kupisz wypasioną okazję a później się okazuje że masz golfa złożonego z czterech innych i pospawanego z dwóch kawałków. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zajonc Napisano 4 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2016 Hej Kupilem tą kierownice: http://www.aliexpress.com/item/NEW-31-8-x-780-mm-MTB-Mountain-Bike-Bicycle-Aluminum-Alloy-Riser-Handlebar-free-shipping/32586223133.html czy mam sie czego obawiać? wydaje się solidna, jakość wykonania niezła, przejechałem troche po wertepach już ale pytam czy to naprawde bubel może być i nie warto ryzykować? carbon to to nie jest, zwykłe alu. Feedbacki od ludzi też są dobre w tej aukcji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamfan Napisano 4 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2016 Akurat w przypadku aluminium nie ma się czym przejmować, jak nie jest grubości puszki to można jeździć. Aluminium zazwyczaj od razu się nie łamie, najwyżej może zacząć się wykrzywiać i to jest już sygnał do wymiany... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zajonc Napisano 4 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2016 OK, dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
inforobert Napisano 14 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2016 Mnie to jest obojętne czy ktoś kupuje czy nie. Pazerność renomowanych firm, spowodowała że same sobie strzeliły w stopę. Oryginalne produkty kiedyś były produkowane w Europie, teraz są produkowane w Chinach, a ceny dla klienta dalej takie same + inflacja. Słyszał ktoś o taniejących VW bo zaczęto je produkować w Chinach ? Europejscy producenci zostawiają miliardy Euro w Chinach, Chiny z tego korzystają i budują miasta-fabryki. Czemu to Niemiecki Adidas produkuje spodnie w Malezji a nie w rodzimym kraju, w Niemczech nie ma maszyn do szycia ? Embargo na podróbki z Chin ? Nie realne, bo trzymaj nas w szachu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cyroniok Napisano 17 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2016 jak rozpoznać fake od oryginału np FSA oryginał ma wklejony numer seryjny do tego małe logo fsa widziane pod światło ultrafioletowe w słońcu też je widac w cieniu nie. fake nie ma nic. jedna z tych kierownic to oryginał fsa druga chinol zgadnijcie która jest która po przekroju Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 22 Sierpnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2016 Dolna to oryginał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.