croowab Napisano 14 Maja 2014 Napisano 14 Maja 2014 Mam pytanko które mnie nurtuje a nie mogę znaleźć na nei odpowiedzi. Chodzi mi o ramy firmy specialized a dokłądniej epic s-works a stumpjumper. Czy s-works rózni się od standardowego epica? Czy któs mógłby mnie oświecić czym się te ramy charakteryzuja? Obecnie śmigam na epicu z 2004 i chodzi mi po głowie zmiena na nowszy model. Na stumpie nie jeździłem a trudno z obrazka wywnioskować jak się na tym jeździ. BYłbym wdzięczny za wyjaśnienie tej kwesti.
Fenthin Napisano 14 Maja 2014 Napisano 14 Maja 2014 Przede wszystkim Epic to full, a Stumpjumper HT. Chyba że pytasz o Stumpjumpera FSR, ale to już zupełnie inna bajka. O ile Epic to rower XC/Maraton, o tyle Stumpjumper FSR to rasowy ścieżkowiec. Wypadałoby uścislić, o co dokładnie pytasz.
croowab Napisano 14 Maja 2014 Autor Napisano 14 Maja 2014 Specializedem jeżdzę bo pasuje mi ta geometria. (epic) Tak chodziło mi o stumpa fsr. Po prostu na pierwszy rzut oka nie wiele się rózni od epica. W konstrukcje się nigdy nei zagłebiałem. A epic a epic s-works to też są rózne konstrukcje? Z tego co wyczytałem s-works to epic, ale są spece bez s-work a tylko epic. A trochę neizwiązane z tematem. fsr jak ze zdjecia z 2011 za 5tys to dobra cena?
erzurum Napisano 15 Maja 2014 Napisano 15 Maja 2014 kolego mylisz pojęcia. epic i stump to są modele speca. a s-works to taką naklejkę spec nakleja na najwyższe swoje modele tzn , że jest s-works epic jak i s-works stumpjumper. jeśli porównujesz dwa modele to porównujesz epica ze sumpjumperem fsr. czym się rowery różnią doczytaj sobie na stronie speca, krótko pisząc epic jest do maratonów a stumpi do szeroko pojętego olmałtyn. a czy rower ze zdjęcia jest wart 5 tyś? Nikt z fusów wróżyć nie będzie, niewiele widać.
Obes Napisano 15 Maja 2014 Napisano 15 Maja 2014 Stumpjumper FSR to nie rower na maratony ... co do stanu roweru, ciekawe w jakim stanie jest Brain ...
croowab Napisano 15 Maja 2014 Autor Napisano 15 Maja 2014 kolego mylisz pojęcia. epic i stump to są modele speca. a s-works to taką naklejkę spec nakleja na najwyższe swoje modele tzn , że jest s-works epic jak i s-works stumpjumper. jeśli porównujesz dwa modele to porównujesz epica ze sumpjumperem fsr. czym się rowery różnią doczytaj sobie na stronie speca, krótko pisząc epic jest do maratonów a stumpi do szeroko pojętego olmałtyn. a czy rower ze zdjęcia jest wart 5 tyś? Nikt z fusów wróżyć nie będzie, niewiele widać. NO właśnie o to mi chodziło z tym worksem. Faktycznie wiem, że nikt ze zdjecia nei wywrózy czy rower jest wart jakiś pieniędzy. Źle sprecyzowałem pytanie bo chodziło mi czy ten model jest wart tych pieniędzy. Bo sam rower przejechał niecałe 100km wieć można uznać za nowy. Generalnie dostałem odpowiedź na swoje pytanie. Dzięki Wam .
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.