Skocz do zawartości

[Licznik] Sigma 16.12

Martin94

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,
Jeśli wybrałem zły dział to z góry przepraszam. Wczoraj rano zorientowałem się, że zostawiłem licznik w stacji dokującej na całą noc. (Wiem nie powinno się to wydarzyć, ale raz każdemu się może zdarzyć) i licznika nie było. Czy waszym zdaniem są jakieś szanse na odzyskanie? Znany serwis aukcyjny już przejżałem, bo do licznika wystarczy dokupić stację dokującą i można śmigać. Czy opłaca się iść na Policję, bo jak ewentualnie trafią na dziuplę pasera to będą szukać właścicieli. Dziękuję z góry za odpowiedzi.

Napisano

Tak myślałem, chociaż za licznik zimą dałem 95 zł, teraz pewnie więcej kosztuje. Jednak wciąż jest to "niska szkodliwość społeczna". 

Napisano

Ja w marcu dawałem 90zł. Pamiętaj tylko, że tyle kosztuje cały zestaw a tobie zginał sam licznik (bez podstawki) i do tego był używany więc wartość jakby nie było będzie niższa. Szukaj czegoś nowego i trać czasu na policje bo Cię jeszcze wyśmieją. Auta za kilkadziesiąt tysięcy giną i ich nie znajduja, a licznika za 50zł będą szukać :D

Napisano

A moim zdaniem chociaz nie ma co liczyc na odnalezienie to trzeba takie rzeczy zglaszac na policje. Jesli bedziemy odpuszczac to bedzie oznaczalo, ze akceptujemy takie zachowania. A jak policji popsujemy statystyki to beda sie musieli wziac do roboty. Czasu to wiele nie kosztuje takze warto.

Wysyłane z mojego GT-I5510 za pomocą Tapatalk 2

Napisano

Dziękuję za odpowiedzi. Stratę muszę przeboleć i wyciągając z tego wnioski. Dlatego profilaktyczne wnoszę rower na klatkę schodową na trzecie piętro. Wygodne to nie jest, ale przynajmniej potrenuję sobie górne partie mięśniowe. Co do licznika to kupię z powrotem Sigme, ale tym razem uboższą bo nie 16.12 tylko 8.12. Oprócz kadencji i stopera ma chyba te same funkcje. Nie wiem tylko czy licznik nie zapomina stanu po wyjęciu baterii bo 16.12 nie zapominał.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...