Janos Napisano 20 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2006 W ostatnia srode bylem juz w serwisie wymienic 3 szprychy ktore mi pękly, dzis jadac laskiem bielanskim w wawie pekla mi kolejna i to nie na dziurze tylko prostej drodze, nie bardzo wiem jakie sa tego przyczyny, moja waga to 80-85kg wiec chyba w normie, dobrze ze to wymieniaja na gwarancji ale jak sie bedzie to powtarzalo to moga sie wkurzyc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ecia Napisano 20 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2006 Janos: oprócz Rowerowego na max, mamy tu również inne fora tematyczne ... Przejrzyj je uważnie i nastepnym razem umieść temat we właściwym. Ten przeniosłam. Pozdrówko z upomnieniem . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stefe Napisano 20 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2006 pewnie są źle naciągnięte. na ostatniej obręczy przejechałem około 9000 km, tylko dlatego, że pękła ze starości i zużycia. żadna szprycha mi nie pękła... koło też w ogóle się nie scentrowało. zacząłem na niej jeździć jak ważyłem około 100 kg. szprychy najtańsze. dużo jazdy po lesie. na obecnej obręczy przejechałem już koło 1000 i wszystko śmiga. też najtańsze szprychy, waże około 93kg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Janos Napisano 20 Czerwca 2006 Autor Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2006 pewnie są źle naciągnięte. to moze im troche napomkne na ostatniej obręczy przejechałem około 9000 km, tylko dlatego, że pękła ze starości i zużycia. żadna szprycha mi nie pękła... koło też w ogóle się nie scentrowało. zacząłem na niej jeździć jak ważyłem około 100 kg. szprychy najtańsze. dużo jazdy po lesie. no ja dopiero lekko ponad 1500 wiec w ogole zdziwiony jestem a nie robie dziwnych skokow extremalnych i w ogole spokojna raczej jazda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radoslav Napisano 20 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2006 Przy twojej wadze wymieniłbym sprychy. Też tyle waże i nic mi sie nie dzieje a jeżdze ostro juz 3 lata na moich kołach. Niewiem jakie mam sprychy.. niepamietam ale dałem za nie za 2 koła około 80zł wiec do najtańszych nie należą... :/ W sumie to chyba bardziej opłaca sie kupić porządne sprychy niż potem kase wydawać na zaplatanie za każdym razem.. no chyba że ktoś potrafi sam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stefe Napisano 20 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2006 ja za komplet 36 sztuk dałem 5 złotych. jestem cięższy. więc wątpię żeby to była wina złych szprych. raczej źle zaplecionego koła. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Janos Napisano 21 Czerwca 2006 Autor Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2006 wczoraj w serwisie wymienili mi szpryche a dzis kolejna szprycha poszla sie je... tym razem na asfalcie, czy powinienem napisac pismo do KROSSa ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Janos Napisano 23 Czerwca 2006 Autor Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2006 Wiec dzis przyszla odpowiedz z krossa ze wymienia mi wszystkie szprychy i mam sie zglosic po wtorku bo dzis wyslali caly komplet do sklepu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mono Napisano 23 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2006 To walka z wiatrakami... Ja zaczynałem od Hexagona V2, szprychy na obręczach Rock są fatalne. Nie dość że, pękają to jeszcze przebić dętke potrafią. Według jedyny sens ma wymiana całości obręcz+szprychy+piasta np: Remrx Rock + DT swiss + jakaś Shimano 2 Koła nie powinny kosztować więcej niż 200 zł. Swoją drogą ostatnio sprzedałem 2 koła w idealnym stanie AlexRims DH30 + DTSwiss + Shiamno Deore za 160 zł (80+80)... Więc może poszukaj na allegro ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Janos Napisano 27 Czerwca 2006 Autor Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2006 ogolnie nie bardzo chce inwestowac w ten konkretny rower byl kupiony w sumie na probe czy mi sie to spodoba zeby potem nei rzucic w kat roweru za 1500, spodobalo sie przejezdze ten sezon a moze w zimowych promocjach zakupie cos fajniejszego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biker85 Napisano 28 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2006 a ja się chciałem spytac bardziej doświadczonych kolegów czy ilosć szprych np. 36/32 ma jakieś znaczenie nielicząc oporu powietsza . czy te z pniejszą iloscią szprych rajdów mtb naprzykład takiego jak jest w zawoi (babia góra) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.