Skocz do zawartości

[zabezpieczenie]Łańcuch,linka ~100cm do 200zł

Mulon

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witajcie,

Wszędzie gdzie się poruszam rowerem nie ma ani jednego porządnego miejsca do zabezpieczenia mojego roweru.Wszędzie zwykłe parkingi na przednie koło , co może skończyć się odnalezieniem samego przedniego koła w przypadku u-locka,linki itp.Potrzebuje zatem łańcuch dzięki czemu nie bede ograniczony i bede mógł go przypiąc,przepleć jak żywnie mi się podoba

.Przeważnie jeżdżę z plecakiem więc dla zdrowia udźwignę te 2 kg a gdy jadę na dłuższą przejażdżkę, rzadko zostawiam rower na dłużej więc biore ze sobą linkę i szukam odpowiedniego miejsca do przypięcia.

Co moglibyście mi polecić w tej kategorii cenowej?

Napisano

Tam rozmowa tyczy sie U-lockow który w moim przypadku nie ma sie gdzie sprawdzic bo na miescie nie ma ani jednego parkingu rowerowego gdzie mozna by nim spiac rame.Praktycznie same parkingi na przednie koło wiec aby wykorzystac inne elementy jak ogrodzenia,barierki itp. potrzebuje coś bardziej plastycznego i dłuższego.Myślałem nad łańcuchem.

Napisano

A co powiecie na rozwiązanie:U-Lock plus linka?

50cm łańcucha to jest nic-nie da sie z taką długościa nic zrobić.

100cm to jest długość, która daje duże możliwości.

Dziiwi mnie cena bo 160cm kosztuja praktycznie tyle samo co te 90cm.Da sie go skrocic?

Napisano

Nie. Zamek zintegrowany z ogniwem.

Bierz Evo STD u-lock + linkę Kryptoflex w takim razie.

Unikaj raczej Evo mini z uwagi na jednostronne ryglowanie i cieńszy pałąk.

Gość krzysiekx84
Napisano

Ja do linki jednak nie jestem przekonany, jednak to linka.

Napisano

Ja do linki jednak nie jestem przekonany, jednak to linka.

Aż tak bardzo kochasz swoje koła, że wolisz wozić łańcuch x kilogramowy zamiast linki kilkuset gramowej... ?

Napisano

@Mulon

AXA Cherto Compact

KRYPTONITE Kryptolok  2 

Czy ta AXA ma byc lepsza od Kryptonite Evo 4 STD?A moze chodziło Tobie , zeby to połączyc w zestaw?

Gość krzysiekx84
Napisano

Aż tak bardzo kochasz swoje koła, że wolisz wozić łańcuch x kilogramowy zamiast linki kilkuset gramowej... ?
Nie po prostu mam u-locka std a koła mam inaczej zabezpieczone, wystarczy zobaczyć moja inną wypowiedź a będziesz wiedział.

Nie po prostu koła zabespieczyłem w taki sposób,a posiadam u-locka std kryptonite8567_00_d.jpg
Gość krzysiekx84
Napisano

I jak sie to sprawdza w praktyce?Montaz,jakosc?
jeszcze nie wiem bo jestem na poligonie i nie mam jak sprawdzić ale myśle że będzie ok, najleprze jest to że firma każdy egzemplasz robi z innym rostawem klucza więc nie będzie pasować do siebie klucze.
Napisano

Z racji tego, ze ja uwielbiam wszystko gubić , to łańcuch na kod byłby dla mnie idealnym rozwiązaniem.Pytanie,czy ten jest wart swojej ceny i czy bedzie dobrze spełniał swoją rolę.

Co myślicie o nim?

http://www.rowerystylowe.pl/p-3569/lancuch-abus-key-combo-1610

P.S Jak prawidłowo zapiac rower do parkingu na przednie koło za pomocą U-locka?Na necie nie brakuje zdjec samego przedniego koła na takich parkingach.U-lock+ linka?Łancuch + u-lock?Tez nie chce przesadzac, żeby za kazdy mrazem 15min zapinac i rozpinac rower:(

Napisano

Łańcuch na kod do 200zł , to ten bedzie najlepszy?

Żaden. Klucz z ryglowaniem rolkowym. Najlepsze zamki jeśli chodzi o zabezpieczenia rowerowe. Kod to nie jest pewniak...

Napisano

Kod ma wady związane z tym ,że to po prostu kod , czy może ze względu na budowe zamka?I jakie przykłady zamków rolkowych w łańcucach mógłbyś podać?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...