mischa Napisano 20 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2006 mam probklem z przednią przerzutką xt 2006 nie mogę jej wyregulować tak zeby na skrajnych przełożeniach łańcych nie ocierał o pantograf, jedent serwisanyt stwierdził nawet iż próbował on już wiele razy wyregulować przednią xt działającą z innymi korbami niż ze zintegrowaną osią i nigdy nie udało mu się to ..w moim przypadku xt działa z ritcheym wcs ...czy macie moze ten sam problem i jedynym sposobem jest wymiana .np na x-gen-a , pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mentos Napisano 20 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2006 Może sprawdzasz to krzyżując łańcuch a wówczas to normalne ? Korby nie powinny tu mieć nic do rzeczy jak są 22/32/42lub 44 zęby. Sprawdź czy ci ociera 44x11 i 22xnajwiększa koronka, oraz 32xwszystkie bez skrajnych z tyłu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mischa Napisano 20 Czerwca 2006 Autor Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2006 no tak ale dlugość suportu juz ma znaczenie, a sprawdzam na przelożeniach blat najmniejsza z tyłu, tu raczej skrzyżowania nie ma, 22 z przodu i 34 z tyłu działa, problem jest z blatem i dwiema najmniejszymi z tyłu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witt2 Napisano 20 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2006 ja miałem podobny przypadek xt 2006 i korba deore fc-m540 nie mogłem tego ustawić albo spadał łańcuch albo ocierało dopiero nieznacze przesuniecie przerzutki na ramie o około 1 mm zmieniło diametralnie sytacje a też w serwisie nie mogli dojść do ładu ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jo_jacek Napisano 20 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2006 Mam Xt 2006 downswing i korbe deore i nie ma ani grama problemu. Na skrajnych przelozeniach mi nie obciera :] A ustawialem ją tylko raz co trwalo jakies 3 minuty :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mentos Napisano 20 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2006 no tak ale dlugość suportu juz ma znaczenie, a sprawdzam na przelożeniach blat najmniejsza z tyłu, tu raczej skrzyżowania nie ma, 22 z przodu i 34 z tyłu działa, problem jest z blatem i dwiema najmniejszymi z tyłu Może masz zły kąt ustawiony albo jest za nisko lub za wysoko i działają nie te wytłoczenia prowadnicy które powinny ? Długość suportu ma znaczenie ale tylko co do max i min wychylenia prowadnicy. No chyba że właśnie max wychylenia Ci brakuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witt2 Napisano 20 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2006 u mnie był ustawiony zły kąt po jego zmianie wszystko sie uspokoiło a obróciłem przerzutke o sodłownie milimetr i wsztstko działa ok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mischa Napisano 20 Czerwca 2006 Autor Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2006 no i topswing po ulepszeniach kombinerkami i śrubokretem jakoś dziala hehe lekkie podgiecie, wygiecie i działa..grunt to nie dać sie zbić z pantałyku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.