Skocz do zawartości

[przednia przerzutka] regulacja

mischa

Rekomendowane odpowiedzi

mam probklem z przednią przerzutką xt 2006 nie mogę jej wyregulować tak zeby na skrajnych przełożeniach łańcych nie ocierał o pantograf, jedent serwisanyt stwierdził nawet iż próbował on już wiele razy wyregulować przednią xt działającą z innymi korbami niż ze zintegrowaną osią i nigdy nie udało mu się to ..w moim przypadku xt działa z ritcheym wcs ...czy macie moze ten sam problem i jedynym sposobem jest wymiana .np na x-gen-a , pozdrawiam

ja miałem podobny przypadek xt 2006 i korba deore fc-m540 nie mogłem tego ustawić albo spadał łańcuch albo ocierało dopiero nieznacze przesuniecie przerzutki na ramie o około 1 mm zmieniło diametralnie sytacje a też w serwisie nie mogli dojść do ładu ...

no tak ale dlugość suportu juz ma znaczenie, a sprawdzam na przelożeniach blat najmniejsza z tyłu, tu raczej skrzyżowania nie ma, 22 z przodu i 34 z tyłu działa, problem jest z blatem i dwiema najmniejszymi z tyłu

Może masz zły kąt ustawiony albo jest za nisko lub za wysoko i działają nie te wytłoczenia prowadnicy które powinny ? Długość suportu ma znaczenie ale tylko co do max i min wychylenia prowadnicy. No chyba że właśnie max wychylenia Ci brakuje.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...