Skocz do zawartości

[naprawa ramy] uzupełnienie ubytku materiału

adamadziu

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

ja tu nie widzę mozliwości naprawy , widać korozję , dlatego też chyba widełki oddzieliły się od reszty , trzebaby ten fragment cały wyciąć i wstawić podobny , dużo roboty , choć z drugiej strony rama prawdopodobnie stalowa , więc może by coś się dało , ja bym najpierw to porządnie oczyścił i zobaczył jak głęboko weszła rdza .

Napisano

Widełki są właśnie w tym miejscu przykręcane śrubą, dlatego jest to ważne miejsce. Da się uformować taki kształt za pomocą szpachli z włóknem szklanym? A nawet jeśli się da, to nie rozkruszy się to zbyt wcześnie? Dodam, że te widełki są bardzo sztywne i praktycznie nie można ich za mocno odginać, a to daje pewną nadzieję sukcesu w naprawie.

Napisano

wkóknem szklanym na pewno nie , za dużo roboty , za trudne i koszt robienia,nie mówiąc o tym,że to się rozpadnie prędzej czy później .

Napisano

to Twoja rama i jeśli jesteś w pełni świadom tego co może się wydarzyć to nawet taśmą klejącą to można naprawić , możesz spróbować jednak nie będziesz miał gwarancji ile to wytrzyma i nie wiesz kiedy odpadnie

Napisano

oczyść z rdzy. zobacz ile zostanie. wspawaj brakujący element z blachy. oczywiście najpierw go uformuj tak jak chcesz, czyli otwory, ranty i takie tam. powinno wytrzymać. jak coś puści to miejsce obok spawu. albo dospawaj do śruby która to trzyma. będzie już na stałe.

ja bym raczej zainwestował w nową ramę. zobacz ile czasu i pieniędzy wydasz w naprawę tego. koszt nowej ramy stalowej to grosze. i masz nienaprawianą. kwestia rozważenia. pamiętaj że godzina twojej pracy też kosztuje.

podrawiam

Napisano

Ło matko gdzie wykopałeś tego trupa!

Nic nie wycinac, naspawac ucho migomatem i obszlifowac. Może DH na tym nie pojedziesz ale do codziennej jazdy wystarczy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...