brutal power Napisano 20 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2006 potrzebuje porady dotyczacej piasty tylnej. na rynku jest tego mase i nie wiem co wybrac. shimano czy sram a moze inne? ktore firmy i modele wg. waszej opini są najlepszym wyborem piasta do kasety 9-cio rzędowej do systemu sram i hamulca v-brake w granicach ok 100 pln pozdro zapomnialem dodac ze piasta do zazdy xc, nie do skoków Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
turysta Napisano 21 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2006 Ja mam w moim Deore i jest super. Mam kasete 9 rzędową i hamulce V-brake. Z mojego doświadczenia polecam ci piastę Deore 2005 lub 2006 (ja mam 2005) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wookie Napisano 21 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2006 Ja ci calkowicie odradzam piasty Deore ( 475/525 ) , jak bedziesz mial farta pojezdzisz , sporo zalezy od warunkow jazdy ale poza tym slabiutka piasta. Novatec w okolicy 100-120 zl. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
intermis Napisano 21 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2006 Polecam Novatec'a za 100 zł na dwóch łożyskach maszynowych. W Deorce jak zużyją się bieżnie kulek to właściwie masz piaste do wyrzucenia bo ciężko to dokupić, a w Novatecu maszyny chodzą płynniutko i kiedy złapią luzy wymienisz za niecałe 10 zł/komplet. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mentos Napisano 21 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2006 Polecam Novatec'a za 100 zł na dwóch łożyskach maszynowych. W Deorce jak zużyją się bieżnie kulek to właściwie masz piaste do wyrzucenia bo ciężko to dokupić, a w Novatecu maszyny chodzą płynniutko i kiedy złapią luzy wymienisz za niecałe 10 zł/komplet. tylna na 2 łożyskach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witt2 Napisano 21 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2006 ja znowu polecam piasty na łożyskach maszynowych xtasy mam taką z przodu (4 łożyska) (2500 km) i przymierzam sie do kupna takiej na tył podobno są nie do zajechania , wagowo lżejsze od deore, porównywalna waga z xt cena do 100 PLN. http://www.x-tas-y.com/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Żbik Napisano 21 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2006 Odpuść sobie Deore... Piast Srama raczej nie dostaniesz już (chyba, że na allegro jeszcze czasami bywają...). Polecam Novatec'a na maszynach. Ewentualnie XT jeśli nie skaczesz i nie szalejesz na tylnym kole. Ja mam na tyle XT i spisuje się ok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
intermis Napisano 27 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2006 tylna na 2 łożyskach Jeśli facet pisze że potrzebuje piasty do XC, to na dwóch maszynówkach spokojnie wystarczy, w końcu te piasty są do tego przeznaczone, ja skakam na piaście na dwóch maszynach i się trzyma to XC wytrzyma bez problemu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.