Skocz do zawartości

[piasta] jaką kupic na tył ?

brutal power

Rekomendowane odpowiedzi

potrzebuje porady dotyczacej piasty tylnej. na rynku jest tego mase i nie wiem co wybrac. shimano czy sram a moze inne? ktore firmy i modele wg. waszej opini są najlepszym wyborem

piasta do kasety 9-cio rzędowej do systemu sram i hamulca v-brake w granicach ok 100 pln

pozdro

zapomnialem dodac ze piasta do zazdy xc, nie do skoków

Polecam Novatec'a za 100 zł na dwóch łożyskach maszynowych. W Deorce jak zużyją się bieżnie kulek to właściwie masz piaste do wyrzucenia bo ciężko to dokupić, a w Novatecu maszyny chodzą płynniutko i kiedy złapią luzy wymienisz za niecałe 10 zł/komplet.

Polecam Novatec'a za 100 zł na dwóch łożyskach maszynowych. W Deorce jak zużyją się bieżnie kulek to właściwie masz piaste do wyrzucenia bo ciężko to dokupić, a w Novatecu maszyny chodzą płynniutko i kiedy złapią luzy wymienisz za niecałe 10 zł/komplet.

tylna na 2 łożyskach :)

Odpuść sobie Deore... Piast Srama raczej nie dostaniesz już (chyba, że na allegro jeszcze czasami bywają...). Polecam Novatec'a na maszynach. Ewentualnie XT jeśli nie skaczesz i nie szalejesz na tylnym kole. Ja mam na tyle XT i spisuje się ok.

tylna na 2 łożyskach :)

Jeśli facet pisze że potrzebuje piasty do XC, to na dwóch maszynówkach spokojnie wystarczy, w końcu te piasty są do tego przeznaczone, ja skakam na piaście na dwóch maszynach i się trzyma to XC wytrzyma bez problemu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...