bodzio12 Napisano 11 Maja 2014 Udostępnij Napisano 11 Maja 2014 Witam ,co myślicie o tej ramie i czy cena jest w miarę przystępna? Jeśli główka jest taperowana to musi być specjalny amortyzator do niej ?? Link do aukcji - http://allegro.pl/rama-scott-spark-29-team-xl-21-xtr-wcs-dt-okazja-i4202928007.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jahoo84 Napisano 11 Maja 2014 Udostępnij Napisano 11 Maja 2014 Mozesz zastosowac dolna bierznie sterow z redukcją i mozesz zaklozyc amor z rurą sterową 1i1/8cala. Mysle ze tobardzo fiekawa oferta... Zadko sie takie zdążają. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bodzio12 Napisano 12 Maja 2014 Autor Udostępnij Napisano 12 Maja 2014 Chyba pojadę ją zobaczyć. Na co mam zwrócić szczególną uwagę ?Co w tych scottach jest słabego? .Na moją wagę 95kg w ogóle się nadaje? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jahoo84 Napisano 12 Maja 2014 Udostępnij Napisano 12 Maja 2014 Nadaje się jeżeli będziesz użytkował zgodnie z przeznaczeniem Zapytaj jak była jeżdżona, czy widziała góry i ogólnie zwróć uwagę na ogólny stan wizualny bo jeśli będzie miała dużo rys rysek a koleś powie że jeździł po bułki do sklepu to już coś nie tak Zobacz gwinty najważniejszy suport jężeli nie jest wciskany i mocowanie tylnego hamulca post mount można to łatwo zepsuć a naprawić jest gorzej. Ja bym odkręcił z jednej strony damper i o poruszał zawieszeniem na sucho sprawdzisz czy łożysko/łożyska nie są do wymiany, aczkolwiek to taki sobie sposób bo dopiero jak wszystko rozkręcisz w mak to wychodzi które łożysko do regeneracji/wymiany. Oblukaj czy nie ma wgniotów i sprawdź czy nie ma pęknięć na spawach. Chyba tyle Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bodzio12 Napisano 12 Maja 2014 Autor Udostępnij Napisano 12 Maja 2014 Dzięki za wyczerpującą odpowiedź jahoo84 Wskoczył mi jeszcze scott genius w rozmiarze L. Czy na 193 cm wzrostu opłaca się w ogóle jechać przypasować ?Według tabelki na stronie scota chyba szansa jest ,tak mi się wydaje ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jahoo84 Napisano 12 Maja 2014 Udostępnij Napisano 12 Maja 2014 Proszę bardzo .Także mam 193cm wzrostu i moje wszystkie rowery to xl-ki. Przymierzyć zawsze można Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bodzio12 Napisano 12 Maja 2014 Autor Udostępnij Napisano 12 Maja 2014 Też w głębi serca czuję ,że lepsza by była dla mnie xl .Szkoda ale pojadę zobaczyć. Nie chce mi się za bardzo zaczynać od samej ramy.Składanie się będzie przeciągać a sezon w pełni.A jak długą masz nogę ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jahoo84 Napisano 13 Maja 2014 Udostępnij Napisano 13 Maja 2014 Wiesz.. jeśli nie masz żeby obrazu wyłożyć fury kasy na dobry sprzęt to może warto poczekać do przyszłego sezonu żeby śmigać na wypasionym/wymarzonym rowerze. Wiem wiem cwany jestem bo ja rower mam i będę jednak ten sezon jeździł..... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bodzio12 Napisano 13 Maja 2014 Autor Udostępnij Napisano 13 Maja 2014 Byłem mierzyłem Scott scale 970 rama xl -idealny. Pozycja super na nim. Od razu można było odczuć większe pochylenie niż w przypadku mojego ghosta se 5000.Siedziałem również na giancie anthemie ale jakoś tak,, tapczanowato,, na nim było . Na sam koniec byłem sprawdzić scotta genius 940 z 2013 rozmiar L. Bryka niesamowita,wyglądał przecudnie. Wsiadłem na niego 10 sek. i już wiedziałem że za mały.Szkoda wielka, szkoda.Pojeździłem sobie na nim ,wszystko super chodziło ale co zrobić.A tak w ogóle to teraz patrze na wymiary geniusa z tego roku to ta rura pod siodłowa to jest krótsza niż w scale i sparku.genius ma 510 ,scale ma 530 a spark 540.Może ten genius ogólnie wychodzi jakoś mniejszy ,nie wiem.Strasznie blisko kierownica mi sie wydawała .Jak wstałem podczas jazdy to myślałem że na dziurze do przodu polecę. Na razie muszę przemyśleć co dalej robić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bodzio12 Napisano 16 Maja 2014 Autor Udostępnij Napisano 16 Maja 2014 Zdecydowałem się na scotta spark -http://www.scott.pl/product.php?id_cat=902&id_prod=5069 .Tylko ,że nie mają go na sklepie.Czy ktoś miał do czynienia z scale i sparkiem i czy pozycja na tych rowerach jest podobna?Sprzedawca mówił ,że tak jest ale boję się zamawiać na palę rower na którym nawet nie siedziałem.No i czytałem gdzieś tu na forum ,że te ramy sparka słabe.Czy dotyczy się to również rocznika 2014 ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi