MokryxD Napisano 11 Maja 2014 Udostępnij Napisano 11 Maja 2014 Dzisiaj poszukuję rękawiczek krótkich - bez palców. Zależy mi na dobrym gripie, żeby nie ślizgały się i zapewniały maksymalną przyczepność. Muszą być przewiewne, gdyż w cieplejsze dni w FOXach można się ugotować. Powinny zapewniać wygodę i możliwie łatwo się ściągać. Kolorystyka raczej stonowana (czerń, szare) lub czerwona. Cena to około 50zł, ale jeśli będzie naprawdę warto to mogę dołożyć do tych 75zł. Co można w tej cenie ciekawego znaleźć? Rozglądałem się za Accentami, ale raczej ich oferta mnie nie zadowala. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 11 Maja 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 11 Maja 2014 Polecam rękawiczki od Pearl Izumi. Ja w swoich już 3 sezon jeżdżę i są całe, żadnych dziur itp. Te będą w Twoim budżecie: http://allegro.pl/rekawiczki-pearl-izumi-select-biale-l-i4225806581.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adhed Napisano 11 Maja 2014 Udostępnij Napisano 11 Maja 2014 Jeśli do MTB, to mimo wszystko lepiej kupić z długim palcem - są także przewiewne modele Miałem Specialized BG i były świetne, ale mi się porwały (bo zrobiłem małą dziurkę, ale nic z nią nie zrobiłem i się powiększała i powiększała, aż się rozleciały ). Teraz zamówiłem znowu ten model, ale tym razem podróbki więc nie wiem jak z ich jakością bo jeszcze ich nie dostałem (ja kupiłem na aliexpress, ale na allegro jest pełno podróbek w niewysokich cenach) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MokryxD Napisano 11 Maja 2014 Autor Udostępnij Napisano 11 Maja 2014 Adamie, też lubie z długimi palcami. Ale wiem, że trasa w 30stC w długich rękawiczkach to mordęga. Te Preal Izuni całkiem fajnie wyglądają. W oko wpadły mi jeszcze Accent Draft. Muszę przymierzyć, bo tak na odległość nie lubię kupować odzieży na ogledłość (czasami są problemy z rozmiarem). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 11 Maja 2014 Udostępnij Napisano 11 Maja 2014 Są rękawiczki Speca i Northwave które mają górną część wykonaną z bardzo cienkiego materiału - są przeznaczone do xc do jazdy w wyższych temperaturach. Większym problemem będzie jednak to że przekraczają podany budżet. Ale wentylację konkretną mają. http://www.specialized.com/no/en/ftr/gloves/long-finger-mtb-gloves/body-geometry-ridge-wiretap http://www.northwave.com/en/product/_mtb_air_full_gloves Używam obu i są bardzo dziurawe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MokryxD Napisano 11 Maja 2014 Autor Udostępnij Napisano 11 Maja 2014 No niestety. Pieniędzy na klocki hamulcowe nie da się przetransferować na rękawiczki Przymierzę te Accenty. Jeżeli będą dobrze leżały, to wezmę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BartekJuve Napisano 11 Maja 2014 Udostępnij Napisano 11 Maja 2014 Ja kupiłem ostatnio takie http://www.giant-bicycles.com/pl-pl/gear/product/rekawiczki.road.pro.gel.krotki.palec/1035/47366/ są bardzo wygodne, wstawka żelowa sprawdza się idealnie, dotychczas miałem zwykłe i mi paluchy trochę drętwiały a w tych Gianta jest super wygodnie, kosztowały mnie 80 zeta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biegacz1 Napisano 12 Maja 2014 Udostępnij Napisano 12 Maja 2014 Pearl Izumi są fajne, ale mi po 1.5 roku używania rzepy trzymią dosyć słabo. Fajnie wyglądają rękawiczki Accent Marathon. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MokryxD Napisano 12 Maja 2014 Autor Udostępnij Napisano 12 Maja 2014 @biegacz1 Długie rękawiczki już mam. FOX Dirtpaw, z których jestem bardzo zadowolony. Jednak na temperatury powyżej 25stC i tempo maratonu robi się za gorąco. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rett001 Napisano 12 Maja 2014 Udostępnij Napisano 12 Maja 2014 Polecam Giro Rivet, bardzo cienkie,ręka się nie poci. Tylko trochę przekraczają budżet. Dodatkowym ich plusem jest brak rzepu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rossi78 Napisano 13 Maja 2014 Udostępnij Napisano 13 Maja 2014 Ja mam dwie pary- Etape Winner oraz Giro Bravo. Etape wykonanie rewelacyjne, są wkładki żelowe, ale dość symboliczne. Natomiast w Giro o ile wkładki żelowe sprawdzają się rewelacyjne, o tyle rzep zaciąga górną powierzchnię rękawiczek i nie wygląda to estetycznie. Ponadto Etape łatwiej się ściąga z dłoni. Podzieliłem to tak, że Etape na krótkie dystanse, a Giro na zdecydowanie dłuższe i tutaj sprawdzają się bardzo dobrze. Co do cen to Etape coś ok. 60 zł, natomiast Giro ok. 90 zł i te przekraczają zakładany budżet. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Iron79 Napisano 15 Maja 2014 Udostępnij Napisano 15 Maja 2014 Przymierzałem dziś Drafty i Ziener Capello http://ziener.com/en/sommer/handschuhe/item/299-capello, znalazłem je w sklepie Martes Sport , jest przecena i kosztują 39 zł (wcześniej 69 chyba). Jeśli chodzi o przewiewność to Ziener-y będą rewelacyjne , nie czuć ich na ręce, z racji ich delikatności nie wiem jak z trwałością , ale wyglądały na solidnie uszyte. Materiał w Draftach o wiele bardziej "mięsisty". materiał wierzch: stretch + elastyczna siateczka (85% PES, 15% EL) + mikro frotte (100% PES) spód: digital Activsuede (70% PA, 30% PU) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.