ZoLT Napisano 19 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2006 Mam obrecze Sun rims Mach IV, lacznie z piasta na tyl Deore 06 i szprychami wydalem 500 zl i okazuje sie, ze po zalozeniu tych obreczy mam bardzo czeste przebicia detek Nie wiem czy przejechalem 200 KM a juz 3 razy Tragedia... te obrecze sa bardzo waskie i mam podejrzenie ze to byc moze przez nie, opony slabe, bo Kendy przejechane maja juz ponad 2000 km grubo i ich rozmiar to 1.95... poki mialem stare lipne, ale szersze obrecze to chyba od tamtego roku od czerwca wlasnei 2 razy mialem przebite, w tamtym roku i w tym, jak zmienilem to juz 3 razy Pomozcie cos, czy to wina obreczy czy jak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spider2000 Napisano 20 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2006 Należy najpierw ustalić czy przeczyną przebić nie było cos innego, np. najechanie na kątownik . Pozatym czy na obręczy jest naklejona taśma zabezpieczająca? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZoLT Napisano 20 Czerwca 2006 Autor Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2006 Należy najpierw ustalić czy przeczyną przebić nie było cos innego, np. najechanie na kątownik . Pozatym czy na obręczy jest naklejona taśma zabezpieczająca? Tak jest naklejona, przebicia detki pochodza raczej od jakby wjechania na cos, bo sa od strony opony, nie od strony detki, ale tak czy siak mimo wszystko wczesniej tak czestych przebic nie bylo Dopiero po zmianach na te obrecze Niech ktos cos pomoze jesli moze i stwierdzi co moze byc tego przyczyna bo nie wiem na co sie nastawiac... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Żbik Napisano 20 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2006 Skoro piszesz, że przebicia są od strony opony to znaczy, że coś jest nie tak z nią. Podczas zmiany obręczy mogłeś "naruszyć" lekko kord słabej jakości opony, druciany oplot gdzieś się przerwał i wyszedł kawałek drutu z opony i on przebija dętki. Sprawdź dokładnie obie opony od wewnątrz. Możliwe też, że dajesz za słabe ciśnienie i łapiesz snake'i. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZoLT Napisano 20 Czerwca 2006 Autor Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2006 Skoro piszesz, że przebicia są od strony opony to znaczy, że coś jest nie tak z nią. Podczas zmiany obręczy mogłeś "naruszyć" lekko kord słabej jakości opony, druciany oplot gdzieś się przerwał i wyszedł kawałek drutu z opony i on przebija dętki. Sprawdź dokładnie obie opony od wewnątrz. Możliwe też, że dajesz za słabe ciśnienie i łapiesz snake'i. Akurat wczoraj kiedy mi sie przebila zauwazylem dziure w oponie i z tego miejsca wlasnie wylatywalo powietrze... wczesniej tez zauwazylem dziure, myslicie ze zmiana opon na jakies lepsze w stylu Continentala pomoze ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Żbik Napisano 20 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2006 Skoro jest dziura w oponie, to najprawdopodobniej druciany kord też jest przerwany. Cienkie druciki oplotu przebijają oponę i dętkę. Wymień opony i po kłopocie. A na jakie to już sam decyduj (poszukaj po Forum) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dinsdale Napisano 20 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2006 możesz też zastosować doraźny środek zaradczy, zalepiając łatką ze starej dętki oponę od spodu w miejscu gdzie jest dziura. jeździłem tak ponad rok po prawie dwucentymetrowym przecięciu opony i nic się nie działo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blizzard Napisano 20 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2006 tez mam problemik w tym stylu . dziś mi poszła dętka p40km od domu dobrze ze mialem awaryjna to sie pozbierałem. Mam wrazenie ze jest cos nie tak od środka - drugi raz w tym samym miejscu poszło (dzień wcześniej założyłem nowa dentke ). Obydwa przypadki (najprawdopodobniej zdarzyly sie po wieździe w dziury - za pierwszym razem mała za drugim duża) wrrrrr.... za chwile bede kleił :angry: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZoLT Napisano 23 Czerwca 2006 Autor Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2006 No u mnie to wlasnie wbil sie kolec w opone i zostala na pewno jakas dziurka mala... chyab macie racje zmienie opony i zobacze, ale jesli nadal sie tak bedzie robic to juz nie wiem... Pozatym jakie opony polecacie? rozmar 2.1 mysle ze bylby odpowiedni i jakies takie naprawde dosyc mocne zeby sie nie przebijaly... Jesli ktos moze niech pomoze pozdrowka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.