Skocz do zawartości

[Rower] Unibike viper czy zethos?

DawidK

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

.Witam ponownie, w tamtym roku pisałem o wybór roweru i jestem można powiedzieć za waszymi radami zdecydowany na Vipera.Rower miałem zakupić już wcześniej, ale kontuzja potem była awaria w domu,na co musiałem kasę przeznaczyć. W tamtym miesiącu brałem udział w konkursie, co pisałem tutaj w innym temacie. Dostałem się do 2 etapu. Mam już pewny 1 tyś. Kupie vipera prawdopodobniebo drugi tysiąc mam. Alegdyby się udało i jury wybrało mnie na podium to za 3 miejsce jest 3 tyś. I tu mam pytanie. Gdybym miał 3 tyś. warto kupić tego zethosa, Jest dużo lepszy od vipera, nie chodzi mi o tarczebo wiem, że mi v-brake starczą. Chodzi o inne komponenty, duża różnica jest. A bardziej rozwojowy na przyszłość. Czy nie dopłacać i vipera kupić? Tylko taki dylemat mi przed kupnem pozostał, bo planuję kupić któregoś z tych 2. Zależy od wyniku konkursu. A jak pisałem wcześniej będę pomykał po asfalcie i lekkim terenie. Rower kupuje za miesiąc, jak jury 27 maja ogłosi decyzję i   przyzna miejsca. Rower zakupie u nas w sklepiebo są  przedstawicielem firmy Unibike. Jak zakupię to się pochwalę. Pozdrawiam.

Napisano

Tadeus dzięki czytałem, ale nie wiem dalej czy duża różnica w osprzęcie i czy przyszłościowo lepszy. A i nie napisałem plus dla zethosa waga lżejszy od vipera według producenta. I jak dla mnie zethos malowanie trochę ładniejsze niż vipera, ale ten i ten spoko. A i trzymajcie kciuki za wyniki konkursu. 

Napisano

No, ciężko napisać więcej, niż tam jest.

Tak jak było napisane. Jakiegoś wielkiego skoku technologicznego tam nie ma. Napęd nadal na podobnym poziomie, tylko korba na wytrzymalszym octalinku, a nie na kwadracie, amortyzator niby lepszy, ale oba są hydrauliczne, więc porażającej różnicy nie będzie. Z tego co widzę ma też koła na trochę wyższym modelu piasty/obręczy.

Czyli wszędzie jest trochę lepszy.

Plus to, że ma hydrauliczne hamulce, co czyni go bardziej rozwojowym, jeśli kiedyś chciałbyś w niego zainwestować większe pieniądze.

Napisano

Dzięki za informacje odnośnie części. Chciał bym go mieć na lata i w miarę rozwoju rowerowego i km. ulepszać go i wymieniać zużyte części. A biegam tez i chciałbym teraz wyczynowo rower dołożyć. Jeszcze ktoś może coś napisze. 

• 3 miesiące temu...
Napisano

Witam rower już mam zamówiony. Jeszcze gdzieś 2-3 tygodnie poczekać muszę i będę go miał. A wziąłem inny nie z unibike. Jak dojdzie to się pochwalę i go zaprezentuje. 

• 2 tygodnie później...
Napisano

Hej rower doszedł wygląda super robi wrażenie. Mam tylko pytanie do jakiego działu mogę go dać zaprezentować i podać specyfikację?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...