mosq Napisano 11 Maja 2014 Udostępnij Napisano 11 Maja 2014 Hej, Musze jutro wysłac kuriera, na stronie obliczyłem dwie opcje, jedna to z wymiarami pudełka, wyszła mnie przez to wysyłka ponad 200zl.... Druga opcja zas, to sama waga, po wpisaniu wagi cena wyniosła mnie 72zl, wiec wybrałem ta druga opcje, i tutaj pytanie, czy jak jutro kurier przyjedzie po paczke, to za ktora opcje bedzie zmuszony mnie policzyc ? Cała waga to 16kg... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtas7 Napisano 11 Maja 2014 Udostępnij Napisano 11 Maja 2014 jesli chcesz oszczedzic to sprobuj wyslac Pocztexem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
copone Napisano 11 Maja 2014 Udostępnij Napisano 11 Maja 2014 http://www.kurierem.pl/t/18/uslugi-kurierskie/Jak-wys%C5%82a%C4%87-rower-kurierem Wysłane z mojego C5303 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiater Napisano 11 Maja 2014 Udostępnij Napisano 11 Maja 2014 Ceny przesyłek kurierskich dla klienta indywidualnego są z kosmosu. Skorzystaj z pośrednika, który ma lepsze ceny - https://www.kurier-broker.eu/ - za wysyłke roweru zapłaciłem 2 lata temu niecałe 40 zł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosq Napisano 11 Maja 2014 Autor Udostępnij Napisano 11 Maja 2014 Do UPS bede jutro dzwonic i bede rezygnowac, nie zapłace tyle, z strony wyzej wymienionej, wyskoczyła mi oferta UPS za 170zl... Juz zamowiłem z DHL za 106zl... pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
psycho144 Napisano 11 Maja 2014 Udostępnij Napisano 11 Maja 2014 Mnie ciekawi skąd te 106zł - ja wysyłałem rower tym kurierem http://www.send4you.pl/ i zapłaciłem około 30zł - a znalazłem go swego czasu też na kurierem.pl.Mam nadzieje, że przednie koło i amor zdemontowałeś, żeby zmniejszyć wielkość paczki gdyż to ma największy wpływ, a nie waga.Np. wczoraj wysyłałem paczkę do dubaju pośrednikiem i 1cm się nie zgadzał w opisanej wielkości - dopłata 70zł... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosq Napisano 11 Maja 2014 Autor Udostępnij Napisano 11 Maja 2014 Znalazłem nowa strone, KurJerzy.pl - i wyszło z tymi wymiarami i nawet po wpisaniu 20kg - 62zl, przednie kołko, siodełko z sztyca, kierownica i pedały nic wiecej, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FigoiFago Napisano 11 Maja 2014 Udostępnij Napisano 11 Maja 2014 Sprawdź jeszcze furgonetka.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cysiul Napisano 12 Maja 2014 Udostępnij Napisano 12 Maja 2014 pracuje w dhl. cena zależy od wymiarów paczki, od wagi oraz opcji dodatkowych. najtniej wychodzi opcja brokera. czyli kurjerzy, eurokurier czy inny jakis. dobrze zabezpiecz aby nic nie ocierało, czyli aby pedały czy siodełko nie dotykało ramy, dużo folii bąbekowej i strecza. kształt paczki nieważny bo i tak idzie jako nst czyli niestandard. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sredniaq Napisano 12 Maja 2014 Udostępnij Napisano 12 Maja 2014 Wysylalem rower w kartonie plus jakieś manele 25 kg Siódemką miesiąc temu i płaciłem 160pln Sent with Tapatalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
99tomcat Napisano 13 Maja 2014 Udostępnij Napisano 13 Maja 2014 od lat wysyłam za pośrednctwem wysyłajtaniej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcin_ostrów Napisano 13 Maja 2014 Udostępnij Napisano 13 Maja 2014 furgonetka , rower w kartonie 50-60 pln , Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosq Napisano 14 Maja 2014 Autor Udostępnij Napisano 14 Maja 2014 Rower został wysłany ostatecznie DHL - za posrednictwem strony Kurjerzy.pl, za 62zl. Gdzie UPS - wrociło mi przesyłke poniewaz nie było zaznaczone ze "Paleta" - podziekowałem, i powiedziałem ze ostatni raz wspołpraca z ta firma. DHL +5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adrian920422 Napisano 14 Maja 2014 Udostępnij Napisano 14 Maja 2014 Wysyłałem rower Firmom ANT przesyłki kurierskie , jakieś 35 zł, niestety nie polecam przesyłek za pobraniem bez ustalenia o szybkim dostarczeniu pieniędzy, czekałem na pieniądze 3 Tygodnie i to pieniądze na konto. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michuu Napisano 23 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2014 Na przyszłość sprawdź cenę w allepaczki.pl - trzeba zadzwonić i się dogadać, ale można wysyłać DHLem nawet po 25zł rowery Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzych0 Napisano 24 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2014 http://www.epaczuszka.net/ 19,67 PLN brutto. Raz wysyłałem przez nich rower, przesyłka realizowana była przez DPD. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.