saffal Napisano 10 Maja 2014 Napisano 10 Maja 2014 Cześć, potrzebuję zakupić bo mojego mtb 29 calowego oponę z bardzo małymi oporami toczenia. Planuję zrobić sobie wycieczkę nad morze i chcę aby dzienny dystans 200km był do osiągnięcia.
Mod Team sznib Napisano 11 Maja 2014 Mod Team Napisano 11 Maja 2014 Najlepszy by był jakiś semislick. Jeśli oprócz asfaltu będą też terenowe odcinki to polecam Geax Mezcal.
Mod Team anarchy Napisano 11 Maja 2014 Mod Team Napisano 11 Maja 2014 jak zerkniesz na jakieś testy laboratoryjne opon to zauważysz, że RaRa w wersji 29 bezdętkowo ma jedne z najniższych oporów toczenia (koło 18,5W) ale z mojego skromnego powiem Ci, że jeszcze szybsza i lepsza jest WTB Nano. Nie jest lekka ale przy stałej prędkości to nie jest tak istotne jkak właśnie opory. Ta opona ma tak zbudowany bieżnik, że na środku ma prawie ciągły pas gumy. Ale jest też tak uzębiona, że po terenie też jedzie (ja używam 3/4 roku na tereney podszczecińskie), na szutrze szybka. I komfortowa. Założona na przodzie wytrzyma kilka tysięcy km. Zdecydowanie polecam.A jeżeli to będą tylko asfalty to może jakieś maratony albo w ogóle opony szosowe tylko z większym balonem 700x28np. Na tym rower sam Ci się uniesie nad ziemią (kwestia jak szerokie masz obręcze)
Jechan Napisano 12 Maja 2014 Napisano 12 Maja 2014 Male opory to Furious Fred lub Thunder Burt Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka
Mod Team anarchy Napisano 12 Maja 2014 Mod Team Napisano 12 Maja 2014 Prawda, tylko ile wytrzymają jeśli jazda ma być po asfalcie....
Jechan Napisano 12 Maja 2014 Napisano 12 Maja 2014 Nikt tu nie napisał o wytrzymałości. Zresztą Ralph na tył to tez kiepski pomysł na asfalt. Szybka, niskie opory i dużą wytrzymałość nawet na asfalcie to Conti RaceKing Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka
Mod Team anarchy Napisano 12 Maja 2014 Mod Team Napisano 12 Maja 2014 Święta prawda, tylko że mi nie chodziło o raplhy a Nano Ale prawdą jest - nie ma co dobierać skoro autor nie napisał nic ponad to, że 200km dziennie i Bałtyk.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.