tomi85 Napisano 10 Maja 2014 Napisano 10 Maja 2014 Witam, na ramie karbonowej Giant'a zauważyłem ( chyba ) łączenia "jakieś" tzn. tak mnie się wydaję... nigdy nie miałem ramy karbonowej i zarazem sądziłem, że w ramach karbonowych żadnych łączeń nie zauważę. Łączenie jest widoczne na zdjęciu. Nie jest wyczuwalne pod palcem a zarazem biegnie przez całą długość rury. Moje pytanie brzmi, czy mam się czego obawiać ? reklamować rower ? czy może jest to coś zupełnie innego jak np. źle pomalowana rama ?
Obes Napisano 10 Maja 2014 Napisano 10 Maja 2014 To właściwie nie jest łączenie, w tym miejscu stykają się dwie połówki formy i żywica którą nasącza się włókna wlazła w szczelinę ...
tomi85 Napisano 10 Maja 2014 Autor Napisano 10 Maja 2014 czyli mam rozumieć, że nie mam podstaw do obaw i zarazem bez sensu byłoby reklamowanie ramy ? prawda?
tomi85 Napisano 10 Maja 2014 Autor Napisano 10 Maja 2014 zastanowię się przy pierwszym serwisie tak za tydzień i czy warto czekać z miesiąc pewnie na nową ramę.... i czy w ogóle uznali moje roszczenia.... tak czy inaczej dzięki za odpowiedź
sowka12 Napisano 10 Maja 2014 Napisano 10 Maja 2014 Witam, na ramie karbonowej Giant'a zauważyłem ( chyba ) łączenia "jakieś" tzn. tak mnie się wydaję... nigdy nie miałem ramy karbonowej i zarazem sądziłem, że w ramach karbonowych żadnych łączeń nie zauważę. Łączenie jest widoczne na zdjęciu. Nie jest wyczuwalne pod palcem a zarazem biegnie przez całą długość rury. Moje pytanie brzmi, czy mam się czego obawiać ? reklamować rower ? czy może jest to coś zupełnie innego jak np. źle pomalowana rama ? photo.JPG Ja swojego carbona odbieram w poniedziałek , ciekawe czy u mnie takie coś bedzie ...?
sowka12 Napisano 10 Maja 2014 Napisano 10 Maja 2014 Warto przed reklamacją zasięgnąć opinii sklepu gdzie został zakupiony rower.
tobo Napisano 10 Maja 2014 Napisano 10 Maja 2014 Taka struktura materiału to zupełnie normalne. Tak wykonywane są ramy i przy mniej lub bardziej prześwitującym lakierze faktura karbonu jest widoczna lub nie. Nie ma żadnych podstaw do reklamacji. Jednym się taki wygląd podoba innym nie.
Rulez Napisano 10 Maja 2014 Napisano 10 Maja 2014 Rama z dwóch tzw. prefabrykatów ... Kross ma ramy carbonowe- monolityczne Za takie durne posty powinien być ban ... przedni trójkąt wykonany jest jako całość, a to co widać to skutek wciśnięcia żywicy w szczelinę na łączniu formy , owszem rama jest łączona - ale przedni trójkąt z tylnym i tego nie widać ... tak jest chyba w praktycznie wszystkich obecnie produkowanych ramach. : http://www.giant-bicycles.com/pl-pl/technology/composite_technology/55/
tobo Napisano 10 Maja 2014 Napisano 10 Maja 2014 Ban? Za? Ktoś został obrażony? Zwymyślany? Wyśmiany? Niech szanownego kolegę emocje nie ponoszą... Warto przed reklamacją zasięgnąć opinii sklepu gdzie został zakupiony rower. To nie jest wada materiałowa ani produkcyjna tylko taka jest uroda tej ramy.
Rulez Napisano 10 Maja 2014 Napisano 10 Maja 2014 Ban za wprowadzanie w błąd . Jeden napisze głupoty, a drugi będzie składał niezasadne reklamacje.
tomi85 Napisano 11 Maja 2014 Autor Napisano 11 Maja 2014 Spokojnie Panowie w takim razie ulzyło mi... bo już się bałem, że z moja rama jest felerna..
wojtas7 Napisano 11 Maja 2014 Napisano 11 Maja 2014 ciekawe czy wszystkie pozostale w tym modelu tez tak wygladaja?
tomi85 Napisano 11 Maja 2014 Autor Napisano 11 Maja 2014 tego jeszcze nie wiem... ale mam nadzieję, że się dowiem w tym tyg. ( oddaje rower na pierwszy obowiązkowy serwis ) i zobaczymy co z tego wyniknie.... Obawiam się tylko, że jeśli faktycznie ten "defekt" jest tylko w mojej ramie a ja zdecydowałbym się na reklamowanie go... to czekałbym z dobry miesiąc na rower ;/
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.