crixu Napisano 10 Maja 2014 Udostępnij Napisano 10 Maja 2014 Witam serdecznie,Planuje zakup roweru jednak mam ograniczone środki. Rzecz w tym ze chciałbym model Crossway ale niestety brak mi funduszy. Rower będzie na drogi/szosy - żaden teren, żaden las itp. Dlatego tez chce crossway-aAktualnie mam na oku Meride Matts 70D albo 40D (z 2013, za 1800, drugi za 1650) są to MTB- i tak się zastanawiałem czy czasem nie kupić 70D i zmienić opony na szosowe? - tylko jak się ma to np. do Meridy Crossway 20 MD (2014r - za 1900zł) który jest niewiele droższy, ale jednak osprzęt trochę gorszy chyba co nie?Doradzcie mi prosze czy 70D albo 40D i zmienic opony czy darować sobie i brać Meride Crossway 20MD. Niestety Merida Crossway 100 jest juz poza moim zasięgiem ;/ w uk to ponad 500funtówDodam tylko ze jestem zmuszony kupić rower w UK i ciężko tutaj o inne modele w dobrych cenach. Doradzcie czy to ma sens co pisze Dziekuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PjeseczeQ Napisano 10 Maja 2014 Udostępnij Napisano 10 Maja 2014 Nie jeździsz po lesie to po grzyba MTB ? Opony może sprawę załatwią w góra 30%. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tadeus Napisano 10 Maja 2014 Udostępnij Napisano 10 Maja 2014 No właśnie, już parę razy ktoś tu pytał o ciekawe oferty w UK i za cholerę nie dało się nic w niższym budżecie konkretniejszego znaleźć Też uważam, że powinieneś kupić crossa, choć niekoniecznie Meridę, która w tym budżecie robi bardzo słabe rowery. Nie ma w UK jakiegoś mniej znanego ale mającego dobre opinie producenta? Każdy kraj jakiegoś takiego ma. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
crixu Napisano 11 Maja 2014 Autor Udostępnij Napisano 11 Maja 2014 dziekuje za odpowiedzi... no dobra to faktycznie głupi był pomysł ^^ w takim razie uda mi sie może wyskrobać ciut wiecej, co powiecie na takie zestawienie??? 1. Giant Roam 2 2014 - £499 2. Scott Sportster 50 2014 - £449 3. Merida Crossway 100-D 2013 - £479 Który bedzie lepszy według was? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tadeus Napisano 11 Maja 2014 Udostępnij Napisano 11 Maja 2014 Giant wypada zdecydowanie najlepiej. No i ogólnie jest całkiem spoko. Dalej Merida, na końcu Scott. Swoją drogą jak tak patrzę na te ceny, to jednak człowiek się cieszy, że mieszka w Polsce Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
crixu Napisano 11 Maja 2014 Autor Udostępnij Napisano 11 Maja 2014 a jak moge sprawdzic czy bede mógł zamontować bagażnik na tego Gianta? mam uniwersalny bagażnik, na który bedzie montowane siedzisko dla mojego dziecka, wiec chcialbym aby byla taka mozliwość, bo inaczej zmuszony bede wybrać coś innego... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tadeus Napisano 11 Maja 2014 Udostępnij Napisano 11 Maja 2014 Są dziury na górze i dole tylnego widelca. Moim zdaniem będziesz mógł. Jak kupisz w sklepie, to będziesz mógł jeszcze dopytać, czy na pewno. Ale po zdjęciu wygląda na to, że będzie ok. Tyle że najpopularniejsze obecne foteliki nie są na bagażnik. Są na sprężynujące rury montowane do rury podsiodłowej ramy, co lepiej amortyzuje wstrząsy. Masz już fotelik? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
crixu Napisano 11 Maja 2014 Autor Udostępnij Napisano 11 Maja 2014 tak tak mam, mam cos takiego: Bellelli Child Bike Seat Ps własnie dostalem rabat na rowery 10%, wiec aktualna cena Gianta £449 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tadeus Napisano 11 Maja 2014 Udostępnij Napisano 11 Maja 2014 No to masz typowy fotelik o jakim mówiłem. Nie tylko nie jest mu potrzeby bagażnik, ale bagażnik nawet czasem przeszkadza w sprężynowaniu w pełnym zakresie. Nie wiem, może niektórzy rodzice dla dodatkowego bezpieczeństwa podsuwają bagażnik? W każdym razie nie jest to potrzebne i ogranicza amortyzacje. Montaż wygląda tak: http://izabawki.com/userdata/gfx/0525ff760cc6b75a7d594c2e43734bdd.jpg http://img2.sprzedajemy.pl/540x405_fotelik-rowerowy-16809677.jpg http://3.bp.blogspot.com/_d8pwbdsQ5o8/S70AXMb7r9I/AAAAAAAAAFM/U8RpiFw6axc/s1600/10plusregulacja.jpg No i fajnie, że weźmiesz tego Gianta, bo już jest całkiem fajny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
crixu Napisano 11 Maja 2014 Autor Udostępnij Napisano 11 Maja 2014 no to super bardzo mnie to cieszy. a jeszcze jedno pytanko, bo szukam teraz na necie rozmiarówki i nie moge znalesc. Rozmiar roweru określony jest mianem small, medium, large i xlarge i nie wiem ktorą wybrac. mam 172cm Ps. a moge Cie jeszcze prosić abyś doradził mi jakie pedały kupic bo widze ze brakuje:) coś niezbyt drogiego. najlepiej w tym samym sklepie ^^ z gory bardzo dziekuje za pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tadeus Napisano 11 Maja 2014 Udostępnij Napisano 11 Maja 2014 To pomoże? https://www.giant-bicycles.com/backoffice/_upload_au/rider_height_frame_size.pdf Pedałów czasem nie ma na zdjęciu ale mimo wszystko są. Nie dołącza się nich tylko w niektórych bardzo drogich modelach, tu powinny więc chyba być. W razie wątpliwości najlepiej dopytać u sprzedawcy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
crixu Napisano 11 Maja 2014 Autor Udostępnij Napisano 11 Maja 2014 okej, wszystko super pieknie. rower juz zamowiony dziekuje bardzo za pomoc, pozostaje czekac Dziekuje! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.