rambolbambol Napisano 12 Maja 2014 Napisano 12 Maja 2014 Mam zmieniarkę Zee, manetkę SLX, łańcuch Campagnolo i mój napęd nigdy nie był cichszy i precyzyjniejszy, mimo przekosów związanych z 1x10. Sram x5 z łańcuchem sram był głośniejszy. Bierz tę campę i nie filozofuj! Nie ma lepszych łańcuchów. Mi w serwisie Sram wcisnęli i chętnie bym im to wygarnął. THE END
Rogo Napisano 21 Maja 2014 Napisano 21 Maja 2014 Witam Przyłącze się do tematu bo też szukam wytrzymałego łańcucha 10rz. Aktualnie jeżdzę na kasecie shimano tiagra cs 4600 + 3 łańcuchy connexa (2 x 10s8 + 10s0) i powiem wam ,że lipa straszna jeden ma już przejechane lekko ponad 600 km i sprawdzian na 0.75 wpada. Zawsze po szejku i smarowaniu łańuch jest słyszalny, po przejechaniu 20 - 30 km jest dobrze, biegi zmieniają się elegancko ,nawet lepiej niż w shimano, no ale co z tego jak to szybko pada. Zmieniam łańuchy co 300 km. Tak czytam ten temat i widze ,że kampa pociska resztę stawki, tylko pytanie jest takie czy spinka od connexa będzie pasować do campy i będzie chodzić jak należy?
CarverPure160 Napisano 22 Maja 2014 Napisano 22 Maja 2014 Sh 5701 do korby 2 rz. lub Veloce. Cena / jakość - wzroce. U mnie obecnie SRAM PC-1031 po 800km ma 132,25 - po wyjęciu z woreczka było mniej niż nominalnie, czyli podobnie jak łańcuchy Campa, czego nie mozna napisac o Shimano (nominalnie 132,4mm). SRAM, niestety po przekroczeniu około 0,5% szybko osiąga 1% podobno, więc jestem na etapie sprawdzania. Chłopie, smarowanie nie ma wielkiego znaczenia (ma średnie/małe) jak WAGA rowrerzysty(duże znaczenie) i KADENCJI (największe znaczenie). Kadencja minimum 80, a wydłużysz życie o ~40% życia nominalnego, a raczej nie skrócisz
ElDiablo Napisano 22 Maja 2014 Autor Napisano 22 Maja 2014 Na forum szosowym polecali właśnie wippermanna. Łańcuchy Campy10C zamówione... niedługo będę mógł powiedzieć to i owo od siebie!
youcek Napisano 22 Maja 2014 Napisano 22 Maja 2014 Po 500 KM spinka KNC miała u mnie tak głęboko wyrobione w tulejki, że bez użycia żadnej siły można było ją rozpiąć. Wywaliłem ją jak pewnego dnia łańcuch po prostu się rozleciał właśnie na niej. Nie znalazłem połowy ogniwka na trasie, bo z chęcią bym się pochwalił. Do C10 mam taką spinkę - czarną: http://www.bikestacja.pl/pl/spinka-do-lancucha-sram-power-lock-10speed.html Palcami się nie da rozpiąć, ale kombinerkami spina się i rozpina dobrze. Te spinki SRAM'a to jakieś nieporozumienie. Mam już drugą taką i kolejną zanim założyłem musiałem podpiłować papierkiem ściernym bo inaczej kaplica - nie da się tego ustrojstwa rozpiąć (bez narzędzi) a taka jest przecież idea spinki.
ElDiablo Napisano 27 Maja 2014 Autor Napisano 27 Maja 2014 Campa c10 i spinka wipa (fasolka) już są .... pozytywne wrażenie robi jakość obróbki campy, cieszy oko jakoś tak...w sobotę rozpoczęcie testów na nowym projekcie.
lucass3 Napisano 27 Maja 2014 Napisano 27 Maja 2014 @ youcek W accencie jest tak, że pierwsze 3 razy trzeba rozpiąc narzedziem z później już lekko w rekach idzie. Podejrzewam, że w sramie jest podobnie.
ElDiablo Napisano 26 Czerwca 2014 Autor Napisano 26 Czerwca 2014 Zamówiony 2 łańcuch c10, już do odebrania na poczcie (jazda na 2 szt). Wszystkie wskazówki na niebie i ziemi jednoznacznie mówią, iż był to dobry wybór (Rambol dzięki ) Za poniedługo pyknie ok 800km - po 1000 czas na zmianę z 2. Opiszę co i jak, porównam z nówką.
ElDiablo Napisano 7 Lipca 2014 Autor Napisano 7 Lipca 2014 No to czas nadszedł, łańcuch zmieniony - zakup w zupełności ok!! Polecam, po ok 1000 z hakiem różnica w długości na 113 ogniwach - 1,1 mm.
Tomek21001 Napisano 7 Lipca 2014 Napisano 7 Lipca 2014 Przez mniej niż 10 dni natłukłeś mtb 1000km ???? Buty parzą czy co.......
ElDiablo Napisano 8 Lipca 2014 Autor Napisano 8 Lipca 2014 Przez mniej niż 10 dni natłukłeś mtb 1000km ???? Tomek a gdzieś to wyczytał? A zobacz sobie na daty postów uważnie. Ojjjj jak ja bym chciał mieć tyle czasu na kręcenie.....
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.