s3kawka Napisano 10 Maja 2014 Napisano 10 Maja 2014 Witajcie, zaczęło się od tego, że dojazd do mojej szkoły (ok 20 km) zajmuje mi pociągiem ponad 40 min. Rowerem chciałbym ją pokonywać w niecałą godzinę (ok 25km/h bez stania na światłach itp), by nie męczyć się nadmiernie. Pogodna ostatnio robi się bardzo przyjemna, aż chce się dojeżdżać rowerkiem. Mam 182 cm (jeszcze rosnę, ale niewiele), ważę 70 kg. Do tej pory jeździłem na bmx, ale wiadomo że to nie jest rower na dłuższe dystanse. Trasa, którą planuję dojeżdżać to w ponad 80% asfalt, dlatego polecono mi w sklepie rower trekingowy na większych kołach (>27). Raz na tydzień jeżdżę także (do tej pory na bmx) trasami leśnymi raczej utwardzonymi. Jedynym modelem, który mieli mi do zaoferowania był taki corratec: http://www.corratec.com/bikes/trekking/cross/x-vert-cross-gent . Nie wiem co o nim myśleć. Z jednej strony cenowo odpowiada, ma cienkie, ale nie jedynie pod asfalt, opony; rozmiarowo jest ok, pozycje wymusza lekko pochyloną (tak mi powiedzieli w sklepie). Z drugiej strony kierownica budzi moje wątpliwości (gdy się na niej bardziej oparłem to miałem wrażenie że się ugina), hamulce wydają się słabe. Napiszcie proszę co sądzicie o tym rowerze, a także podajcie w miarę możliwości wasze propozycje. Z góry dzięki!
Tadeus Napisano 10 Maja 2014 Napisano 10 Maja 2014 To cross, a nie trekking. W tej cenie z lepszych masz na przykład: http://www.kellysbike.com/PL/rowery-2014/cross/phanatic-10-vamp#.U237wCgS7Jc http://www.unibike.pl/vipergts.html http://allegro.pl/rower-medano-vanity-vt-3-28-20-cross-w-wa-i4141556857.html Mają lepsze amortyzatory (tłumienie olejowe zamiast elastomerowego) i napęd (najczęściej wyższe klasy przerzutek + 3x9 zamiast 3x8).
s3kawka Napisano 10 Maja 2014 Autor Napisano 10 Maja 2014 Aha, trochę zwątpiłem. Do jazdy po utwardzonych drogach, najczęściej asfalcie, lepszy jest rower trekkingowy czy krossowy? Być może przesłyszałem się albo sprzedawca się pomylił Ten Kellys Phanatic ma opony 28 cali, z tego co zrozumiałem po opisach oznaczeń 700x38c? Zapomniałem się zapytać jaki mam wybrać rozmiar ramy, skoro jest szansa że urosnę jeszcze kilka cm? Sprzedawca mówił mi że dla mnie będzie dobry rower wymuszający lekko pochyloną sylwetkę, co o tym sądzisz? Dziękuję za odpowiedź
Tadeus Napisano 10 Maja 2014 Napisano 10 Maja 2014 Na pewno 28 cali. Cross i Trekking. Trekking jest lepszy do długich spokojnych podróży, cross do szybkiego pomykania (ma bardziej sportową pozycję). Oba są na takich samych kołach i tak samo dobre na asfalt. Różnią się zajmowaną pozycją i wyposażeniem (trekkingi mają oświetlenie, błotniki, bagażnik, osłonę na łańcuch). Do crossa można te rzeczy dokupić, ale np. dynama w piaście, które jest w trekkingu już nie bardzo i trudno będzie uzyskać tak samo wyprostowaną pozycję jak w trekkingu. Trekking - spokojny, wygodny, do częstej jazdy z dużym bagażem Cross - lekko sportowy, mniej wygodny na dłuższych dystansach, ale za to szybszy, lżejszy, bardziej zwinny. Tu masz przykładową tabelę rozmiarów: http://www.kross.pl/pl/poradnik/dobor-ramy
Kill84 Napisano 10 Maja 2014 Napisano 10 Maja 2014 Mnie w crossie pochylona sylwetka się nie sprawdziła. Przy twoim wzroście 20 cali jak nie 21. Ciekawe czy byś dostał 20% zniżki na Trans Global z 2013 wtedy wyszło by za niego nieco ponad 2,5tys.
s3kawka Napisano 10 Maja 2014 Autor Napisano 10 Maja 2014 Dziękuje, teraz na pewno nie pomylę tych pojęć Zatem chodzi mi o rower crossowy, a kellys phanatic 10 wydaje się odpowiedni. Jak wypada on w porównaniu z tym krossem evado? Kross Trans Global jest dużo lepszy?
Kill84 Napisano 10 Maja 2014 Napisano 10 Maja 2014 Wg jest spora różnica. Screen specyfikacji ze strony w załączniku
Tadeus Napisano 10 Maja 2014 Napisano 10 Maja 2014 Imho osprzętowo to wygląda z grubsza tak: Trans Global > Medano Vanity > Evado 4.0 > Kellys/Viper Z drugiej strony w Evado bardzo boli mechaniczny amortyzator, zamiast hydraulicznego, więc jednak chyba dałbym go na równi z pozostała ostatnią trójką. Tylko, że raz, że global jest trekkingiem, a dwa, że te ceny z 2013r, to już chyba są promocje: http://www.ceneo.pl/17866451 Nie wiem, czy zejdą jeszcze bardziej z ceną. Co nie znaczy, że nie można zapytać.
s3kawka Napisano 10 Maja 2014 Autor Napisano 10 Maja 2014 Dziękuje za pomoc, w poniedziałek odwiedzę kilka sklepów rowerowych i wtedy napiszę co i jak
Tadeus Napisano 10 Maja 2014 Napisano 10 Maja 2014 Jeśli sklepy stacjonarne, to raczej nie będzie tam nic z tych propozycji poza Unibike i Kellys (i to też raczej w konkretnych sklepach, które mają akurat te marki). Cała reszta jest taka korzystna cenowo, bo jest w internecie. Więc nie nastawiałbym się przesadnie na sukces
s3kawka Napisano 11 Maja 2014 Autor Napisano 11 Maja 2014 Nie tyle chce kupować rower w sklepie stacjonarnym, tylko porozmawiać ze sprzedawcą, dobrać rozmiar ramy, poprzymierzać jakieś crossy i trekkingi. Zastanowić się nad osprzętem i spróbować wyrobić sobię opinie. I może pojawią się jakieś wątpliwości. Tak odchodząc od sklepów rowerowych, to jest jakaś seria/ model rowerów crossowych (nie tylko w podanym przedziale cenowym, ale ogólnie) która uchodzi za bardzo dobrą? Tak dla porównania
Tadeus Napisano 11 Maja 2014 Napisano 11 Maja 2014 Nie ma czegoś takiego jak bardzo dobre. Dla niektórych rower bardzo dobry to rower za 2 tys PLN. Dla innych za 6 tys PLN Crossy Unibike'a są ogólnie bardzo lubiane i najczęściej mają dobry stosunek ceny do jakości (przynajmniej modele od 1700zł w górę). Jeśli mówimy o droższych rowerach, to np. Cube Nature Pro są niezłe w budżecie koło 3,5 tys PLN. Ale już tańsze są mniej opłacalne. Krossy zaczynają być konkurencyjne i są lubiane najczęściej tylko w promocjach z modeli zeszłego roku. Bo bieżące najczęściej są droższe niż porównywalna konkurencja i przez to mało opłacalne. Medano jest nową polską marką dopiero zdobywającą rynek, ale ich model Vanity bije konkurencje w okolicach 2 tys PLN. I z pewnością w tym budżecie jest bardzo dobry.
Inszy Napisano 11 Maja 2014 Napisano 11 Maja 2014 Witam, By nie zaśmiecać forum pozwoliłem sobie na dopisanie się do tematu (nie wiem czy słusznie) - jaki wybrać rower trekkingowy do 2,5 tys. zł? Mam 192 cm wzrostu, wewnętrzna długość nogi 86 cm (jestem nieco niewymiarowy) i 115 kg żywej wagi. Jakieś 60-70% czasu będę spędzał na asfalcie niezbyt wysokiej jakości, reszta na drogach gruntowych (zarówno dziurawe żużlówki jak i piaszczyste leśne). Bardzo ważna jest dla mnie dobra amortyzacja przodu, gdyż mój prawy nadgarstek na wybojach mocno odczuwa kiedyś zignorowane kontuzje na koszu. To będzie mój pierwszy rower od lat, więc o osprzęcie nie mam bladego pojęcia, więc nie jestem w stanie sensownie wybrać czegoś dla siebie. I jaki rozmiar ramy byście dla mnie radzili? Lektura artykułów na ten temat dała mi tyle, że powinienem brać coś z zakresu 19-22 - zależy od autora. Niestety mieszka daleko od jakiegoś większego miasta, więc nie mam jak się przymierzyć. W okolicy tylko mniejsze "górale", szosówki i kilka miejskich. Moje typy na ten moment: - Medano Beyond B.05 2014, - Kross Trans Arctica 2013 (chyba że warto dołożyć do 2014), - Romet Wagant 4.0 2014 - Raleigh Road Classic Disc GTS 2014
Tadeus Napisano 11 Maja 2014 Napisano 11 Maja 2014 Najlepiej wypadają Kross Trans Arctica 2013 i: http://www.unibike.pl/expeditiongts.html Tyle, że Kross w gwarancji daje maksymalne DMC (ty+rower+bagaż) 110kg, a Unibike 140kg. Brałbym więc Unibike'a. Poza tym to po prostu bardzo dobry i zrównoważony rower. Ma już wyższej klasy amortyzator olejowy, który powinien pomóc na nadgarstki.
Inszy Napisano 12 Maja 2014 Napisano 12 Maja 2014 O, wielkie dzięki za taką pomocną informację Jak w ciągu tygodnia nie dostanę przypływu gotówki, to Unibike ląduje u mnie
s3kawka Napisano 12 Maja 2014 Autor Napisano 12 Maja 2014 Witam z powrotem! Otóż po dłuższych przemyśleniach stwierdzam, że jednak rower trekkingowy nie byłby dla mnie złym pomysłem. Jak wspominałem planuję jeździć do szkoły ~20km. Mając ciężki plecak na plecach na 100% będzie mi trudno i będę cały spocony na plecach . I wymyśliłem sobie, że podręczniki i zeszyty będę wiózł w torbie na bagażniku roweru. Teraz pytania: 1) czy do crossa można domontować bagażnik? 2) czy są na tyle pojemne torby na bagażnik rowerowy, aby pomieściły kilka książek i zeszytów (największe a4)? 3) macie jeszcze jakieś pomysły na rozwiązanie problemu z plecakiem? 4) Jakie modele trekkingowe polecacie w tej samej cenie? Tadeus miałeś rację, w stacjonarnym sklepie pustki.... dzięki za odpowiedzi!
Tadeus Napisano 12 Maja 2014 Napisano 12 Maja 2014 1) czy do crossa można domontować bagażnik? Do większości nie za drogich można. Spokojnie znajdziesz też sakwę, która pomieści co chcesz. Są nawet takie specjalne usztywniane miejskie do podobnych zastosowań. Wiesza się je z boku bagażnika: http://allegro.pl/sakwa-basil-tour-single-l-czarna-i4165117579.html Najlepszy trekking to w tej cenie Kross Trans Global 2013
s3kawka Napisano 12 Maja 2014 Autor Napisano 12 Maja 2014 Dzięki! Czy inne firmy mają też porównywalne modele, czy ten trans global jest dużo lepiej wyposażony? (widziałem, że na forum często jest wspominany właśnie trans global). Czym się różnią modele tego roweru z 2013 od 2014? Rama do trans global dla mnie to rozmiar L, z tego co wyczytałem?
Tadeus Napisano 12 Maja 2014 Napisano 12 Maja 2014 Często jest wspominany, bo akurat na niego jest promocja. Promocje pojawiają się i znikają. Od wersji 2014 różni się głównie tym, że jest tańszy, bo jest na promocji, a wersja 2014 na promocji nie jest Obecnie nie widzę równie korzystnej oferty na trekkinga w tym budżecie. Jeśli jednak chcesz do niego jakąś alternatywę, to ten też jest bardzo dobry, choć gorszy od Globala: http://www.unibike.pl/expeditiongts.html Co do rozmiaru, to dzisiaj pojawiły się na stronie Krossa suwaki na dole strony: http://www.kross.pl/pl/2013/trekking/trans-global Można se nimi dobrać ramę do wzrostu.
Burak Napisano 12 Maja 2014 Napisano 12 Maja 2014 Tyle, że Kross w gwarancji daje maksymalne DMC (ty+rower+bagaż) 110kg, a Unibike 140kg. Marketingowcy z Krossa, chyba czytują forum, bo od jakiegoś czasu pojawiła się na oficjalnej stronie producenta informacja na temat dopuszczal;nych mas. http://www.kross.pl/pl/serwis/faq Kliknij w pytanie: Jaka jest dopuszczalna masa rowerzysty? Wartości tam podane różnią się nieco od tego co Ty podajesz.
Tadeus Napisano 12 Maja 2014 Napisano 12 Maja 2014 Cenna informacja. Dzięki. Moje info pochodzi z dość starego tematu, w którym ludzie wpisywali to, co mieli w książeczkach gwarancyjnych. Czyli MTB 115kg, 125 dla trekking/cross. No to zacnie. Hehe "zalecenia" co do masy. W tym przypadku autor jednak i tak przekracza te zalecenia.
s3kawka Napisano 13 Maja 2014 Autor Napisano 13 Maja 2014 Co do tego trans globala, to czy te tarczowki w hamulcach są trwałe? Bo słyszałem ze h. tarczowe mogą pękać itp. I nie warto w nie się ładować. To jest mit czy kit?
Tadeus Napisano 13 Maja 2014 Napisano 13 Maja 2014 Znaczy co ma tam pękać? Obecnie większość produkowanych rowerów wysokiej klasy ma tarczówki, więc jakby miały ulegać autodestrukcji, to z pewnością byłoby o tym głośno. Jest jednak szkoła według, której tarcze nadają się mniej do rowerów wyprawowych. Ponieważ na trasie na pustkowiu trudniej je naprawić samemu niż V-brake. Ale, jeśli ktoś jeździ po cywilizowanych krajach, to spokojnie znajdzie serwis. Poza tym szczególnie, przy rowerach wyprawowych mają tę zaletę, że szybciej zatrzymają wyładowany ciężkimi sakwami pędzący rower. I następna zaleta na wyprawie - w przeciwieństwie do V-ek działają też przy mocno skrzywionej obręczy. Mogą być droższe w serwisowaniu, ale nie jest to reguła, wielu osobom działają wzorowo przez lata bez żadnej ingerencji serwisowej poza wymianą zużytych klocków hamulcowych. A poza tym są po prostu pod każdym względem (siła, modulacja, niewrażliwość na warunki pogodowe) lepsze od V-ek.
s3kawka Napisano 13 Maja 2014 Autor Napisano 13 Maja 2014 A jakaś tańsza opcja za trekking za ok 2200zł?może będzie w jakimś sklepie do przymierzenia.
Tadeus Napisano 13 Maja 2014 Napisano 13 Maja 2014 Jak do 2200 to najlepszy pewnie Kross Trans Arctica 2013, do przymierzenia jest wersja 2014, która nie różni się niczym poza malowaniem.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.