Griszaaa Napisano 10 Maja 2014 Napisano 10 Maja 2014 http://www.poranny.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20140509/BIALYSTOK/140509726 Trzysta jednakowych rowerów zostało już zamówionych w Niemczech. Także u naszych zachodnich sąsiadów kompletowane są stacje rowerowe. W Białymstoku staną w 30 wybranych już miejscach. Czemu nigdzie nie ma informacji jakie rowery zostały zamówione do realizacji tego projektu? Na zdjęciu niżej rowery należące do Nextbike z innego miasta.
konop90 Napisano 10 Maja 2014 Napisano 10 Maja 2014 Znając życie nie spodziewałbym się jakiś wielkich rewelacji odnośnie tych rowerów, one po prostu mają być i jeździć jak mi się wydaje. Jeśli cię to interesuje to znalazłem tylko coś takiego http://www.trasymasy.pl/rowery-miejskie-biker-w-bialymstoku/ nie ma tu super informacji ale można poczytać ogólnie co i jak.
Griszaaa Napisano 10 Maja 2014 Autor Napisano 10 Maja 2014 Dostaną kasę od miasta a jeszcze będą na reklamach zarabiać. Rowery Nextbike mogą wraz z reklamą wjechać do strefy dotychczas niedostępnej dla nośników reklam. Możesz także umieścić swoją reklamę na jednym z terminali stacji. Terminale umieszczone są najbardziej atrakcyjnych lokalizacjach miast w których funkcjonuje nasz system.
Bagins Napisano 1 Lipca 2014 Napisano 1 Lipca 2014 Od wprowadzenia rowerów minął już miesiąc. Spodziewałem się gorszego przyjęcia pomysłu, a tu proszę... Sporo ludzi korzysta, objaw wandalizmu jakoś nie widać - oby tak dalej. Swoją drogą jedynie o czym projektanci nie pomyśleli to zadaszenie nad parkingami. Krótkoterminowo pewnie nie będzie to stanowiło problemu, jednakże za pół roku-rok mogą być widoczne (rdzawe) skutki.
Tedolf Napisano 17 Lipca 2014 Napisano 17 Lipca 2014 ciekawe czy na zimę zabiorą. Wiecie może jak to jest w innych miastach w okresie zimowym?
Bagins Napisano 21 Lipca 2014 Napisano 21 Lipca 2014 U nas też znikną. Było pisane o tym w których miesiącach będą dostępne, głowy nie dam ale coś mi świta o późnej jesieni.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.