Griszaaa Napisano 10 Maja 2014 Udostępnij Napisano 10 Maja 2014 http://www.poranny.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20140509/BIALYSTOK/140509726 Trzysta jednakowych rowerów zostało już zamówionych w Niemczech. Także u naszych zachodnich sąsiadów kompletowane są stacje rowerowe. W Białymstoku staną w 30 wybranych już miejscach. Czemu nigdzie nie ma informacji jakie rowery zostały zamówione do realizacji tego projektu? Na zdjęciu niżej rowery należące do Nextbike z innego miasta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konop90 Napisano 10 Maja 2014 Udostępnij Napisano 10 Maja 2014 Znając życie nie spodziewałbym się jakiś wielkich rewelacji odnośnie tych rowerów, one po prostu mają być i jeździć jak mi się wydaje. Jeśli cię to interesuje to znalazłem tylko coś takiego http://www.trasymasy.pl/rowery-miejskie-biker-w-bialymstoku/ nie ma tu super informacji ale można poczytać ogólnie co i jak. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Griszaaa Napisano 10 Maja 2014 Autor Udostępnij Napisano 10 Maja 2014 Dostaną kasę od miasta a jeszcze będą na reklamach zarabiać. Rowery Nextbike mogą wraz z reklamą wjechać do strefy dotychczas niedostępnej dla nośników reklam. Możesz także umieścić swoją reklamę na jednym z terminali stacji. Terminale umieszczone są najbardziej atrakcyjnych lokalizacjach miast w których funkcjonuje nasz system. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bagins Napisano 1 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 1 Lipca 2014 Od wprowadzenia rowerów minął już miesiąc. Spodziewałem się gorszego przyjęcia pomysłu, a tu proszę... Sporo ludzi korzysta, objaw wandalizmu jakoś nie widać - oby tak dalej. Swoją drogą jedynie o czym projektanci nie pomyśleli to zadaszenie nad parkingami. Krótkoterminowo pewnie nie będzie to stanowiło problemu, jednakże za pół roku-rok mogą być widoczne (rdzawe) skutki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tedolf Napisano 17 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 17 Lipca 2014 ciekawe czy na zimę zabiorą. Wiecie może jak to jest w innych miastach w okresie zimowym? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegorz1988wroc Napisano 17 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 17 Lipca 2014 We Wrocławiu na zime znikają. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bagins Napisano 21 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 21 Lipca 2014 U nas też znikną. Było pisane o tym w których miesiącach będą dostępne, głowy nie dam ale coś mi świta o późnej jesieni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.