Perzon Napisano 9 Maja 2014 Udostępnij Napisano 9 Maja 2014 Mam dylemat, przymierzam się do nowego roweru. Obecnie jeżdżę singlem 700x23c, roweru używam do codziennych dojazdów do pracy a weekendowo chciałbym skoczyć do lasu itp. Rower ktory chciałem kupić nie ma blokady skoku i tu mest moja obawa. Czy 29er będzie mnie męczyć przy tych dojazdach dk pracy ? Chodzi mi o ten amor właśnie. I takie pytanie, jakie prędkości uzyskujecie w mieście na 29erach ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegorz1988wroc Napisano 9 Maja 2014 Udostępnij Napisano 9 Maja 2014 (edytowane) Średnia podczas jazdyktórą mogę utrzymać 28km, parę km z prędkością 30 da radę. Jak zmęczenie i wiatr to ok 25km. Z postojami na światłach czy sprawdzenie gpsa wychodzi mi 17-18 wg endomondo po przejechaniu 20km w mieście, miedzyczasy przewaznie 2,30m/km(jak światła to i 10m/km). Amor w niczym mi nie przeszkadza, wyłapuje dziury i krawężniki a tak to sztywny i nie buja. Nie żałuję że wybrałem 29er a nie krosa. Po mieście ok a w terenie mega fun. Edytowane 9 Maja 2014 przez grzegorz1988wroc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cr4zylucky Napisano 10 Maja 2014 Udostępnij Napisano 10 Maja 2014 Ja też dojeżdżam do pracy 29erem.. Prędkość jaka utrzymuje to 30-35km/h. Dojazd do pracy to 100% asfalt, dlatego posiadam dwa komplety kol.. Na seryjne założyłem opony szosowe 1,75' Continental contact 2. A na weekendowe wypady w teren mam złożony drugi set... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team IvanMTB Napisano 10 Maja 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 10 Maja 2014 Kłaniam, Nie sprawdzi się. Przez jakis czas z konieczności dojeżdżałem do pracy moim Inbredem z oponkami 700x40c Potem kupiłem szosę i to wogóle nie było porówania. Zostaw singla, używaj go dalej jak jest git a 29-era do zabawy przeznacz. Szacunek... i. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gof Napisano 10 Maja 2014 Udostępnij Napisano 10 Maja 2014 Ja też dojeżdżam do pracy 29erem.. Prędkość jaka utrzymuje to 30-35km/h Uhu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bobbudowniczy Napisano 10 Maja 2014 Udostępnij Napisano 10 Maja 2014 Ja też bym zostawił singla na swoim miejscu i dokupił 29". n+1 to podstawa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cr4zylucky Napisano 12 Maja 2014 Udostępnij Napisano 12 Maja 2014 (edytowane) Uhu.Nie jest to przecież średnia prędkość... A nie każdy ma możliwość posiadania kilku rowerów, ja mogłem tylo wykombinować ze zmiana opon na bardziej szosowe.. Edytowane 12 Maja 2014 przez cr4zylucky Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi