Skocz do zawartości

[zawody xc] family cup radzionków

Rekomendowane odpowiedzi

Zawody u mnie więc jak nie złapie kontuzji to stawie się na stercie ...

Trasa zmieniona ... Tylko że na stronie mosiru są jej 3 warianty i nie wiem co będzie docelowo i co konkretnie kombinują.

Nie kumam o co chodzi z tym " w końcu przez tor dh/fr" ... Przecież co roku był podjazd wzdłóż tej trasy ... Chyba nie sądzisz ze amatorskie zawody XC puszczą po rampach na dół.

Proponuję zmienić temat na [Zawody XC] Family Cup Radzionków 31 maj 2014

Pozdro

Chyba nie sądzisz ze amatorskie zawody XC puszczą po rampach na dół

Ale po jakich rampach? Wystarczy puścić po górkach po środku, będzie technicznie, i myślę że pozwoli się to niektórym wykazać, bo póki co to zeszłoroczna trasa nie miała wiele wspólnego z XC. Jak ktoś ma mocną nogę i płuco to powalczy poza tym nic wymagającego.

Może i moja wizja XC jest trochę wybujana oglądają Puchar Świata, ale jeśli już miałbym płacić wpisowe to wolałbym coś więcej niż tylko kilka zakrętów po alejkach w parku ;)

Są też filmiki z propozycjami tras ...

Tu propozycja najdłuższej pętli ...

Tutaj krótsza ...

I najkrótsza ...

Podejrzewam że długość pętli będzie uzależniona od kategorii startujących zawodników ... bo nie wyobrażam sobie pętli 1000 m dla męskiej kategorii seniorskiej :)

Pozdro

rzezniol, ja nadal nie rozumiem dlaczego organizator nie puszcza trasy po prawej stronie od mostka, przecież to najlepsze co może być na Księżej Górze. Tak samo trasa w kierunku Piekar, można by puścić niebieskim po wąskim singlu, zresztą pewnie sam dobrze znasz te tereny :) 

Pojechałem objechać trasę wyścigu w Radzionkowie, ale nowa część trasy po deszczu jest ZUPEŁNIE nie przejezdna, udało mi się przejechać 10 metrów i przywiozłem 5 kg Radzionkowa w postaci gęstej klejącej pomarańczowej gliny do mojego domu... Ma ktoś kontakt z organizatorami? Lepiej niech przygotują plan B.

Ja mam kontakt z organizatorami, tylko że jeszcze 13 dni do Family Cup więc chyba na razie nie ma się czym martwić?

Rozmawiałem z nimi o przejeździe po skosie przez drogę przed wjazdem na parking i podobno wysypią coś na drodze, żeby nie było podjazdu pod krawężnik.

Rzeczywiście dobrze byłoby urozmaicić/wydłużyć trasę. Coś można pokombinować i utrudnić bo przed wyjazdem na Hołda Race powstrzymuje mnie jedynie lokalny patriotyzm. I tak w Radzionkowie będę więc nawet jeśli nie zmienią trasy. Pełna trasa dh czy w górę czy w dół z pewnością to były duży + dla Radzionkowa.

Generalnie same narzekania że coś nie tak ... trasa została wydłużona w stosunku do zeszłorocznej ... to źle bo trzeba bardziej ... jest za łatwo i trzeba utrudnić ... no to jak spadnie deszcz to da nam popalić ...

Tylko zapominamy tu o jednym ... te zawody są nie tylko dla nas "wyjadaczy" i "koneserów" tras XC z pucharu świata ... te zawody są też dla "ziootków" w sandałach, którzy przyczają kask od kolegi żeby wystartować. 

Jak marudzący są tacy dobrzy i "ogórek" w Radzionkowie jest taki łatwy ... przyjedźcie zróbcie pudło i zamknijcie mi usta ... albo zacznij startować w zawodowej grupie w kwalifikowanych zawodach i nie marudzić proszę ... albo zwyczajnie jedźcie na hołda

Pozdrawiam

Generalnie same narzekania że coś nie tak ... trasa została wydłużona w stosunku do zeszłorocznej ... to źle bo trzeba bardziej ... jest za łatwo i trzeba utrudnić ... no to jak spadnie deszcz to da nam popalić ...

Tylko zapominamy tu o jednym ... te zawody są nie tylko dla nas "wyjadaczy" i "koneserów" tras XC z pucharu świata ... te zawody są też dla "ziootków" w sandałach, którzy przyczają kask od kolegi żeby wystartować. 

Jak marudzący są tacy dobrzy i "ogórek" w Radzionkowie jest taki łatwy ... przyjedźcie zróbcie pudło i zamknijcie mi usta ... albo zacznij startować w zawodowej grupie w kwalifikowanych zawodach i nie marudzić proszę ... albo zwyczajnie jedźcie na hołda

Pozdrawiam

Ja zawsze startuję aby wygrać. A że nigdy się nie udało... Cóż będę próbował. W Radzionkowie też. Bawmy się więc.

Jak marudzący są tacy dobrzy i "ogórek" w Radzionkowie jest taki łatwy ... przyjedźcie zróbcie pudło i zamknijcie mi usta ... albo zacznij startować w zawodowej grupie w kwalifikowanych zawodach i nie marudzić proszę ...

Tylko, że obecna proponowana trasa jest typowo na siłę/kondycję, tutaj nie ma ani odrobiny techniki czy okazji do zaryzykowania ;)

I nie żebym krytykował, chciałbym aby ta trasa ewoluowała w jakiś sposób ;) Wiem też, że to Family Cup, ale zawsze mogą być dwie trudności trasy, organizacyjnie to chyba nie takie trudne, a z pewnością przyciągnęłoby nie tylko amatorów. Wyścig na Dorotce był organizowany już drugi raz, Hołda to samo, a renoma dużo większa bo jest tam już jakiś poziom trudności.

Byłem wczoraj w Radzionkowie i nie powiem, DH po mokrym w dół przez mostek jest wymagające, ale z pewnością trochę by urozmaiciło zawody ;)

Michał, to nie są aluzje do Twojej osoby czy organizatorów, po prostu opinie z zewnątrz co można by zrobić lepiej ;)

Hehe widze Rzeźniol, że nie jechałeś po mokrej nowej częsci trasy tam gdzie posadzili te roślinki (Na filmiku od 3:07) bo zmieniłbyś zdanie radykalnie (nie wiem czy FatBike z E napędem dałby radę, ubiegłoroczne Zdzieszowice to przy tym twardy bruk). Ja przygotowałem gumofilce z SPD jak poleje dzień przed, to będę miał nad Wami przewagę taktyczną :D

Bravo RZEZNIOL, całkowicie się z Tobą zgadzam. Co niektórzy zapominają, że są to amatorskie zawody Xc a nie puchar świata. Uważam, że organizatorzy z roku na rok odwalają kawał dobrej roboty zmieniajac i ulepszając trasę. 

Na załączonym filmiku z trasy 1 dokładnie widać, że piękny teren "Księżej Góry" jest w pełni wykorzystany więc 4,5 km pozwoli rozciągnąć wyścig i nie będziemy się "tasować" jak rok wcześniej  :thumbsup:

PS dla gościa co 5 kilo marasu przywiózł do dom hehe. Proponuję przerzucić się na kolarstwo szosowe a nie XC :w00t:

Pozdrawiam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...