Skocz do zawartości

[Licznik] Błędny odczyt km

MaciejBIKE

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Posiadam bezprzewodowy licznik Sigma 1200 plus.

Od 2 lat spisywał się bez zarzutu, a w dniu dzisiejszym zaczął błędnie odczytywać km.

Tzn. po wyzerowaniu km i przejechaniu krótkiego odcinka, licznik początkowo prawidłowo pokazuje dystans, a następnie podczas jazdy liczba przejechanych km zmienia się nagle na wartość kilkunastu bądź kilkudziesięciu km.

Czy ktoś z Was miał podobne doświadczenie i orientuje się w czym może być problem ?

Dodam, że wszystkie inne parametry jak godzina, czas jazdy, aktualna prędkość są prawidłowe. Szwankuje jedynie pokazywany dystans km.

Pół roku temu zmieniałem baterię ale tylko w liczniku - tej przy kole póki co nie ruszałem, aczkolwiek skoro inne parametry pokazywane są prawidłowo i pod kątem kontrastu są bardzo dobrze widoczne, to myślę, że problem leży gdzie indziej - pytanie tylko gdzie... :icon_confused:

Napisano

Dziś wymieniłem baterię przy kole i faktycznie to rozwiązało problem, tak więc dzięki za sugestie. :)

Byłem przekonany, że skoro wszystkie inne parametry jak np. prędkość aktualna/średnia odczytywana jest poprawnie, to problem może leżeć gdzie indziej niż bateria - jak widać byłem w błędzie i pół roku temu zamiast wymienić obie to wymieniłem tylko tą baterię przy liczniku.

Grunt, że wszystko ok :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...