Skocz do zawartości

[Pytanie] Jaki rozmiar kompletu?

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

W internecie spotyka się różne sugestie odnośnie proponowanego rozmiaru do wzrostu, u jednych pasuje L u innych XXL. Mam 185 cm wzrostu, 100 cm w klatce i prawie 90 w pasie na luzie, wiadomo, spodenki się rozciągają. Znalazłem komplet, który teoretycznie pasuje do mnie:

koszulka :
szer pod pachami około 49cm
dł z przodu 55,5cm
dł z tyłu 71 cm

spodenki :
szer w pasie 31cm
szer w udzie 21,5cm
dł nogawki od wkładki 19cm

Ale gdzie indziej widzę tabelę:

9c59ad2551337177.jpg

I ja teraz nie wiem, czy jestem nieproporcjonalny czy oni się mylą. Może ktoś ma podobne wymiary i wie co wybrać?

Gość krzysiekx84
Napisano

Ja w takich rozmiarach biorę pod uwagę wzrost, wymiary tylko orientacyjnie. Ja mam 180cm wzrostu i wszystkie ciuchy jakie mam na rower to L za małe troszkę a xl w sam raz klatkę mam też 100 -+3 (zależy kto jak mierzy), a w pasie 94. Na wagę w cale nie patrze bo to bzdura. W twoim przypadku brał bym 2XL. Ale dla pewności sprawdził bym jeszcze na innych sklepach czy aukcjach ten sam produkt. Bo czasami sprzedawca jest leniwy i podaje wymiary producenta a inny podaje faktyczne bez rozciągania i po rozciągnięciu.

Gość krzysiekx84
Napisano

Chyba wezmę XL bo to największe dostępne na aukcji, różnice są na tyle nie wielkie, że nie powinno byc problemów.
zawsze masz 10 dni na zwrot :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...