Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Też się zastanawiałem po co ta nakładka na śrubę...

A jeszcze mam jedno spostrzeżenie- linka od przedniego hamulca obtarła mi górną część widełki jak na zdjęciu poniżej:

20140617_142853.jpg

Problem rozwiązałem podpinając tą linkę do innej linki przelatującej po tej samej stronie widełki. 

• 2 tygodnie później...
Napisano (edytowane)

Warto dołożyć te 600 zł i wybrać Kross Evado 7.0 z 2013  :thumbsup:

Edytowane przez Yego
  • 2 tygodnie później...
Napisano

Jakieś tydzień temu mojemu Evado stuknęło 1000km i puki co zużycie przy bardzo silnym nacisku wyczuwam na jednym z pedałów tzn jakby miało w sobie lekki luz którego nie da się wyczuć ręką. 

• 3 tygodnie później...
Napisano (edytowane)

Zakupiłem właśnie Evado 7.0 2014 i też szukam rozwiązania pod bagażnik. Czy rozwiązałeś jakoś problem ?

Edytowane przez Belmo77
Napisano

Czas na male podsumowanie przy przebiegu 2tys. km.

Problem z pedałem rozwiązałem- musiałem je rozkręcić (na szczęście jest rozbieralne) okazało się że z jednej strony brakowało 1 kulki! Dołożyłem kulkę nałożyłem nowego smaru i teraz jest ok.

Poza tym żadnych wad nie zaobserwowałem no może to malowanie mogło by być lepsze bo dosyć łatwo uszkodzić lakier na ramie :(   

• 4 tygodnie później...
Napisano

witam

kupiłem model na rok 2014, wysyłkowo - wszystko ustawione i gotowe do skręcenia, póki co działa bez zarzutu.

Jednak w związku z tym, że chciałbym zamontować do niego pełne błotniki szukam czegoś co zastąpi mocowanie, ale również

kogoś kto praktycznie tego używa i może podpowiedzieć co konkretnie kupić.

Napisano

Dałem tylko przykład rodzaju. Jakość i cena to inna sprawa. Wg mnie bezsensu taki ciężar wozić i słuchać jak się tłuczą na dziurach.  

• 2 tygodnie później...
Napisano

Przymierzam się do zakupu Evado 7.0 , który wg was rocznik na chwilę obecną najlepiej wybrać? (wzrost 175cm waga 75kg/ rama M): 2013 (ciężko jest już znaleźć) 2014 czy może już 2015?

Napisano

Z 2013 to już raczej nie kupisz ten najnowszy będzie kosztować 4tyś to model 2014 kupisz taniej a specyfikacja podobna... 

Napisano (edytowane)

evado 7 2014 juz jest taniej o 500zł a specyfikacje ma lepszą od 2015

w 2015 

zaoszczędzili na przedniej przerzutce i kasecie , no i wg strony krosa waga wzrosłą o 1kg !!!!

Edytowane przez adithetank
Napisano

Dzięki za odpowiedzi :) Czy Evado z 2015 jest rzeczywiście gorsze od tego z 2014? (jest spore prawdopodobieństwo że będę mógł zakupić Evado 7.0 z 2015 za kwotę 3400-3500zł - czy w takim wypadku opłaci się kupić rower czy lepiej szukać z 2014 za kwotę 3500zł?)

Napisano

Jesli wierzyc specyfikacji to evado na 2015 ma gorszej klasy przednią przerzutkę, reszta jest to samo. Jedynie waga jest trochę inna ale to jest prawdopodobnie błąd w opisie. Nie możliwe aby rower na tych samych podzespołach ważył 1 kg więcej. ^_^ Więc nie ważne czy z 2014 lub 2015 roku, patrz na którego dostaniesz najlepszą cenę. :thumbsup:

Napisano

niedawno kupiłem 7.0 2014 w cenie 3499, poniżej tej kwoty nie mogłem nic znaleźć, również sprzedawcy nie chcieli się targować poniżej 3500

Napisano

Jeżeli evado na 2015r jest cięższy to znaczy że pogrubili ścianki ramy, więc możliwe że mieli trochę reklamacji z pękającymi ramami. Bo tym przypadku nie wielkie zmiany w osprzęcie nie mają możliwości ta znacznie zwiększenia wagi

Napisano

Mój z 2013r waży 13,4kg(ważyłem) przy najmniejszej ramie, model z 2014 nie ma amortyzowanej sztycy i pewnie ciut odchudzoną ramę stąd te 0,6kg mniej. Natomiast skąd ta waga w 2015r może zważyli rower przy największej ramie... 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...